Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Flatbread eli helppo pannuleipä

Flatbread pannuleipä
Shutterstock
Julkaistu 25.03.2020 14:52

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Flatbread eli pannuleipä valmistuu helposti vain muutamasta raaka-aineesta.

Ainekset

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2,5-3 dl vettä
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voita/öljyä

Valmistusohje

Flatbreadit eli pannuleivät valmistuvat näin:

  1. Sekoita keskenään kuivat ainekset ja lisää suurin osa vedestä. Lisää sitten vettä pikkuhiljaa, kunnes taikinan koostumus muistuttaa tarttuvaa pizzataikinaa. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan.
  2. Jätä taikina öljyttyyn kulhoon tekeytymään 30-60 minuutiksi, 
  3. Jaa taikina kuuteen osaan ja muotoile kaulimella tortillalättyjen tapaisiksi jauhotetulla alustalla.
  4. Paista pannuleivät kuumalla pannulla molemmin puolin, kunnes leipien pintaan muodostuu ruskeita täpliä. 
  5. Nauti heti tai pakasta osa!

Tuoreimmat aiheesta

Leipä