Focaccia
Italialainen focaccia-leipä on maukasta seisovaan pöytään. Reseptistä tulee kokonainen pellillinen – kätevää, jos ruokailijoita on monta. Tuore timjami tai rosmariini voi vetäytyä öljyssä leivän päällä ja antaa lisämakua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Yhteen leipään
- 50 g hiivaa
- 7 ½ dl haaleaa vettä
- 1 kg vehnäjauhoja
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl pippuria
Päälle ripoteltavaksi
- öljyä, merisuolaa ja tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sihtaa jauhot leivinpöydälle, tee jauhoihin syvennys. Kaada syvennykseen öljy, taikinaneste, suola ja pippuri. Kääntele jauhot ja muut ainekset notkeaksi taikinaksi, työstä se kiiltäväksi ja joustavaksi. Laita taikina öljyttyyn kulhoon ja peitä muovikelmulla, anna kohota 1 tunti tai kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.
2. Kumoa taikina pöydälle ja työstä sitä muutama minuutti. Levitä taikina öljytylle uunipannulle ja tee siihen muutamia reikiä sormien avulla. Peitä taikina öljykerroksella, asettele päälle tuoreita yrttejä ja taputtele ne kiinni taikinaan. Peitä kostealla liinalla ja anna kohota vielä 1 tunti.
3. Ripottele päälle merisuolaa ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"