Focaccia

Italialainen focaccia-leipä on maukasta seisovaan pöytään. Reseptistä tulee kokonainen pellillinen – kätevää, jos ruokailijoita on monta. Tuore timjami tai rosmariini voi vetäytyä öljyssä leivän päällä ja antaa lisämakua.

Yhteen leipään

  • 50 g hiivaa
  • 7 ½ dl haaleaa vettä
  • 1 kg vehnäjauhoja
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl pippuria

Päälle ripoteltavaksi

  • öljyä, merisuolaa ja tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sihtaa jauhot leivinpöydälle, tee jauhoihin syvennys. Kaada syvennykseen öljy, taikinaneste, suola ja pippuri. Kääntele jauhot ja muut ainekset notkeaksi taikinaksi, työstä se kiiltäväksi ja joustavaksi. Laita taikina öljyttyyn kulhoon ja peitä muovikelmulla, anna kohota 1 tunti tai kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.

2. Kumoa taikina pöydälle ja työstä sitä muutama minuutti. Levitä taikina öljytylle uunipannulle ja tee siihen muutamia reikiä sormien avulla. Peitä taikina öljykerroksella, asettele päälle tuoreita yrttejä ja taputtele ne kiinni taikinaan. Peitä kostealla liinalla ja anna kohota vielä 1 tunti.

3. Ripottele päälle merisuolaa ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!