Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Patonkivoileipä juustolla, kalkkunalla ja kinkulla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Yhdysvalloissa ”turkey and ham”, eli kalkkuna ja kinkku on tavallinen suurten voileipien täyte. Tässä olemme lisänneet vielä juustoa.

Yhdelle

  • 1 minipatonki tai ½ iso patonki
  • margariinia
  • 2 viipaletta keitettyä kalkkunanrintaa
  • 4 viipaletta keittokinkkua
  • 2 viipaletta emmentaljuustoa
  • hieman suikaloitua jäävuorisalaattia
  • 2 tomaattiviipaletta
  • muutama punasipulirengas

Kastike

  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 maustemitta suolaa
  • ½ tl kuivattua oreganoa

Tarjoiluun

  • 1 tomaatti
  • 1 suolakurkku

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita öljy, viinietikka, suola ja oregano.

2. Suikaloi salaatti ja viipaloi tomaatti. Leikkaa punasipulista muutama ohut rengas.

3. Halkaise patonki pituussuuntaan ja voitele puolikkaat margariinilla. Laita päälle kalkkunaa, kinkkua ja juustoa sekä tomaattia, salaattia ja punasipulia. Tiputtele päälle kastiketta, tarjoile tomaatin ja suolakurkun kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä