Patonkivoileipä juustolla, kalkkunalla ja kinkulla
Yhdysvalloissa ”turkey and ham”, eli kalkkuna ja kinkku on tavallinen suurten voileipien täyte. Tässä olemme lisänneet vielä juustoa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Yhdelle
- 1 minipatonki tai ½ iso patonki
- margariinia
- 2 viipaletta keitettyä kalkkunanrintaa
- 4 viipaletta keittokinkkua
- 2 viipaletta emmentaljuustoa
- hieman suikaloitua jäävuorisalaattia
- 2 tomaattiviipaletta
- muutama punasipulirengas
Kastike
- 1 rkl neutraalia öljyä
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1 maustemitta suolaa
- ½ tl kuivattua oreganoa
Tarjoiluun
- 1 tomaatti
- 1 suolakurkku
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita öljy, viinietikka, suola ja oregano.
2. Suikaloi salaatti ja viipaloi tomaatti. Leikkaa punasipulista muutama ohut rengas.
3. Halkaise patonki pituussuuntaan ja voitele puolikkaat margariinilla. Laita päälle kalkkunaa, kinkkua ja juustoa sekä tomaattia, salaattia ja punasipulia. Tiputtele päälle kastiketta, tarjoile tomaatin ja suolakurkun kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka