Kevätsalaatti melonilla, parmankinkulla ja juustolla

Tämä on muunnelma klassisesta ranskalaisesta Salade Parisienne -salaatista. Tässä keitetty kinkku on vaihdettu parmankinkkuun, ja keitettyjen munien tilalla on retiisejä ja melonia. Ihana kevätlounas!

Neljälle

  • 1 salaatinkerä
  • 8 viipaletta parmankinkkua
  • ½ meloni
  • 1 omena
  • 5-10 retiisiä
  • 1 tomaatti
  • 20 g emmentaljuustoa

Kastike

  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 tl dijoninsinappia

Valmistusohje

1. Ota melonista kuulia palloraudalla, ellei sinulla ole sellaista, voit hyvin kuutioida melonin. Paloittele omena, retiisit ja tomaatti pienemmiksi paloiksi. Sekoita meloni, omena, retiisit ja tomaatti.

2. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka, vatkaa mukaan sinappi ja öljy.

3. Huuhdo salaatinlehdet ja revi ne pienemmiksi paloiksi. Jaa salaatti neljälle lautaselle. Jaa melonisekoitus salaatin päälle ja kaada kastike päälle. Aseta päälle kaksi parmankinkkuviipaletta joka lautaselle, leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi ja asettele päällimmäiseksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!