Kevätsalaatti melonilla, parmankinkulla ja juustolla
Tämä on muunnelma klassisesta ranskalaisesta Salade Parisienne -salaatista. Tässä keitetty kinkku on vaihdettu parmankinkkuun, ja keitettyjen munien tilalla on retiisejä ja melonia. Ihana kevätlounas!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 salaatinkerä
- 8 viipaletta parmankinkkua
- ½ meloni
- 1 omena
- 5-10 retiisiä
- 1 tomaatti
- 20 g emmentaljuustoa
Kastike
- 5 rkl oliiviöljyä
- 1 ½ rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
- 1 tl dijoninsinappia
Valmistusohje
1. Ota melonista kuulia palloraudalla, ellei sinulla ole sellaista, voit hyvin kuutioida melonin. Paloittele omena, retiisit ja tomaatti pienemmiksi paloiksi. Sekoita meloni, omena, retiisit ja tomaatti.
2. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka, vatkaa mukaan sinappi ja öljy.
3. Huuhdo salaatinlehdet ja revi ne pienemmiksi paloiksi. Jaa salaatti neljälle lautaselle. Jaa melonisekoitus salaatin päälle ja kaada kastike päälle. Aseta päälle kaksi parmankinkkuviipaletta joka lautaselle, leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi ja asettele päällimmäiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku