Oluenmakuiset kinkkurullat
Oluella maustetut kinkkurullat kermaisessa kastikkeessa ovat taattu menestysateria.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdelle
- 8 viipaletta keittokinkkua
- 2 viipaletta savukinkkua, hienonnettuina
- 1 kerä lehtisalaattia, hienonnettuna
- noin 1 dl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
- 1 dl vaaleaa olutta
- 1 dl kermaa
- paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita salaatti, savukinkku ja 1 dl juustoraastetta tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Laita keittokinkkuviipaleet pareittain, levitä niille täytettä ja kääri rullalle. Laita ne sauma alaspäin uunivuokaan.
3. Sekoita olut ja kerma, kaada vuokaan. Ripottele päälle loput juustosta, puuteroi paprikalla ja gratinoi ylävastuksen alla kunnes juusto on sulanut. Tarjoile mielellään keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi