Juustosalaatti kanan ja pähkinöiden kera
Tämä on hieman ”ruokaisampi” salaatti, jossa on paljon makua. Sen voi hyvin tarjoilla kevyenä lounaana. Maukas maalaisleipä on mukava lisä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- ¼ kerä jäävuorisalaattia
- 2 lehtisellerinvartta
- ¼ kurkku
- ½ punasipuli
- 5 retiisiä
- 2 kanafileetä
- ½ dl pinjansiemeniä
- 8 saksanpähkinää
- ½ dl cashewpähkinöitä
- 20 g port salut -juustoa
- 20 g emmentaljuustoa
Kastike
- 2 rkl saksanpähkinäöljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Koristeluun
- erivärisiä salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Grillaa kanafileet grillipannussa tai ulkogrillissä. Sekoita viinietikka ja öljy kastikkeeksi, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Huuhdo ja suikaloi jäävuorisalaatti, leikkaa kurkku ja selleri puolikuiksi, kuori ja hienonna punasipuli ja retiisit. Raasta juustot.
3. Asettele vihannekset lautasille. Viipaloi kanafileet ja asettele päälle. Päällimmäiseksi juustoa ja pähkinöitä. Tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka