Perhospastaa, kanaa ja mustia torvisieniä

Mustat torvisienet ovat yksi parhaita ruokasieniä, joiden mausteinen maku sopii hyvin yhteen miedon kananlihan kanssa. Sienten maku korostuu erityisesti, kun käytetään kuivattuja sieniä, kuten tämän aterian kastikkeessa.

Neljälle

  • 4 broilerifileetä
  • 80 g tuoreita mustia torvisieniä
  • 2 rkl voita
  • 1 purjo
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 annosta perhospastaa

Kastike

  • 2 ½ rkl voita
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl kanalientä
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl kuivattua mustaa torvisientä hienonnettuna

Koristeeksi

  • 4 minimaissia

Valmistusohje

1. Kastike: Sulata voi kasarissa, ota liedeltä ja lisää hyvin sekoittaen jauho. Nosta takaisin liedelle ja kaada sekaan kanaliemi sekoitellen. Anna kiehua hiljaa 5 minuuttia. Lisää kerma, suola sekä pippuri ja murustele joukkoon kuivatut sienet. Hauduta ennen tarjoilua.

2. Perkaa tuoreet sienet. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo ja puhdista purjo ja leikkaa viipaleiksi, ryöppää viipaleet vähäsuolaisessa vedessä. Nosta vedestä ja pidä lämpimänä. Laita broilerinfileet kiehumaan samaan veteen ja keitä hiljaa 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja pidä nekin lämpiminä. Valuta valmis pasta lävikössä.

3. Paista torvisienet voissa, suolaa ja pippuroi. Jaa pasta neljälle lämpimälle syvälle lautaselle, lusikoi päälle kastiketta. Nosta annoksiin purjoa, fileet ja torvisieniä. Koristele halkaistuilla minimaisseilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!