Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sieniminestrone udonnuudeleilla ja kanalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aloita illan juhlat jännittävällä, tummalla ja maukkaalla sienikeitolla kanan kera. Tässä on paljon makua, muttei lähes lainkaan kaloreita, hiilihydraatteja tai rasvaa. Kuivattujen sienten tulee maustua 2 tuntia, joten muista se suunnitellessasi illallista. Voit käyttää keittoon tuoreita siitakesieniä, herkkutattia ja/tai metsäherkkusieniä.

Neljälle

  • 400 g kanan koipifileetä
  • 50 g kuivattua herkkutattia
  • 1 l vettä
  • 1 dl kuivaa madeiraa
  • muutama oksa tuoretta korianteria
  • rapsiöljyä paistamiseen
  • 100 g udonnuudeleita
  • 2 salottisipulia
  • 400 g sekasieniä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl hienonnettua kevätsipulia
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna kuivatut sienet sekä vesi, madeira ja korianteri kiehuvaksi liemeksi. Anna liemen maustua n. 2 tuntia. Siivilöi liemi.

2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kääri koipifileet rullalle ja kiinnitä hammastikuin. Ruskista kääryleet kultaisiksi rapsiöljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Paista valmiiksi uunissa 12-15 minuuttia, kokeile tikulla, lihasta tihkuvan nesteen tulee olla kirkasta ja läpinäkyvää. Anna jäähtyä ja viipaloi.

3. Murra nuudelit n. 5 cm pitkiksi paloiksi. Keitä ne kevyesti suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja huuhtele nuudelit kylmässä vedessä. Kuori ja hienonna salottisipulit, puhdista ja paloittele sienet. Paista sienet ja sipuli voissa ilman että ne saavat väriä, mausta suolalla ja pippurilla. Valuta seos talouspaperilla tai puhtaalla pyyheliinalla.

4. Kuumenna sieniliemi kiehuvaksi, lisää kanat ja sienipaistos. Anna kiehua 2-3 minuuttia. Hienonna kevätsipulit. Lisää nuudelit keittoon ja koristele sipulisilpulla.

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata