Tagliatelle ja curryntuoksuinen lohikastike
Tässä tulee sekä helppo- että nopeatekoinen pastaruoka niille, jotka pitävät currysta.
Neljälle
- 600 g lohifileetä
- ½ fenkoli
- 1 salottisipuli
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- ½ dl valkoviiniä
- 2 dl kalalientä
- 2 dl kermaa
- 2 tl currya
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- 1 paketti tagliatellea
- parmesaaniraastetta
Valmistusohje
1. Kastike: Silppua fenkoli ja sipuli ja kuullota haketta voissa kattilassa. Ota liedeltä ja ripottele joukkoon jauho sekoittaen. Ohenna viinillä, kalaliemellä ja kermalla. Nosta takaisin liedelle, alenna lämpöä ja anna poreilla hiljaa 5 minuuttia ilman kantta. Mausta currylla, suolalla ja pippurilla. Siivilöi kastike.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Kääntele kuutiot varovasti kastikkeeseen ja kuumenna. Tarjoile vastakeitetyn pastan ja parmesaaniraasteen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti