Tagliatelle ja curryntuoksuinen lohikastike

Tässä tulee sekä helppo- että nopeatekoinen pastaruoka niille, jotka pitävät currysta.

Neljälle

  • 600 g lohifileetä
  • ½ fenkoli
  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • ½ dl valkoviiniä
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 tl currya
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 1 paketti tagliatellea
  • parmesaaniraastetta

Valmistusohje

1. Kastike: Silppua fenkoli ja sipuli ja kuullota haketta voissa kattilassa. Ota liedeltä ja ripottele joukkoon jauho sekoittaen. Ohenna viinillä, kalaliemellä ja kermalla. Nosta takaisin liedelle, alenna lämpöä ja anna poreilla hiljaa 5 minuuttia ilman kantta. Mausta currylla, suolalla ja pippurilla. Siivilöi kastike.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Kääntele kuutiot varovasti kastikkeeseen ja kuumenna. Tarjoile vastakeitetyn pastan ja parmesaaniraasteen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.