Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sieni-kanahöystö kinkun ja bulgurin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruoka muistuttaa hieman vanhanajan lounaslaatikkoa. Se sopii hyvin lounaaksi tai illalliseksi ja valmistuu nopeasti.

Neljälle

  • 200 g bulguria
  • ½ hopeasipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 8 dl lientä
  • 2 kanafileetä
  • 2 viipaletta savukinkkua
  • 250 g herkkutatteja
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja paista oliiviöljyssä, lisää bulgur. Ota 2 dl lientä sivuun kastiketta varten ja kaada bulgurin päälle niin paljon lientä, että ryynit peittyvät. Keitä 20 minuuttia matalalla lämmöllä. Lisää lientä tarvittaessa keittämisen aikana.

2. Lisää bulguriin hieman voita. Ota sivuun 2 rkl kermaa kastiketta varten, lisää loput kermasta bulguriin, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Puhdista ja suikaloi sienet ja paista voissa, mausta suolalla ja pippurilla. Suikaloi kanafileet, paista ne sienten kanssa, laita paistettu seos kattilaan. Kaada päälle loput kermasta ja liemestä, anna porista hetki. Asettele höystö bulgurin kera neljälle lautaselle. Suikaloi kinkku ja ripottele päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinfilee