Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perinteinen siskonmakkarakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Siskonmakkarakeitto on syksyn suosikkiruoka.

Ainekset

  • 2 litraa vettä
  • puoli kiloa siskonmakkaraa
  • 500 g perunoita
  • 3 porkkanaa
  • 100 g selleriä
  • 100 g palsternakka
  • 100 g lanttua
  • 1 sipuli
  • 3 lihaliemikuutiota
  • 5 laakerinlehteä
  • 8 kokonaista mustapippuria
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • (1 tl sokeria)

Lisäksi

  • nippu persiljaa
  • näkkileipää

Valmistusohje

Siskonmakkarakeitto valmistuu näin:

  1. Kuumenna pari litraa vettä ja mausta se liemikuutioilla, laakerinlehdillä ja pippureilla sekä halutessasi sokerilla. Kuori juurekset. Leikkaa ne noin sentin kuutioiksi. Perunan voit jättää vähän isommaksi, kun taas sipuli on syytä leikata pieneksi.
  2. Lisää kiehuvaan liemeen ensin lanttu, porkkana ja sipuli ja noin viiden minuutin kuluttua peruna, selleri ja palsternakka.
  3. Kun perunat ovat kypsiä, aloita siskonmakkaran pursottaminen kiehuvaan keittoon. Jos makkaramassaa tarttuu sormiin, kostuta niitä kylmällä vedellä. Kun makkarapallerot nousevat pintaan, ne ovat kypsiä.
  4. Leikkaa valmiiseen soppaan runsaasti persiljaa ja tarjoa lisäksi myös näkkileipää.

Tuoreimmat aiheesta

Makkarakeitto