Perinteinen siskonmakkarakeitto
Julkaistu
Siskonmakkarakeitto on syksyn suosikkiruoka.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 2 litraa vettä
- puoli kiloa siskonmakkaraa
- 500 g perunoita
- 3 porkkanaa
- 100 g selleriä
- 100 g palsternakka
- 100 g lanttua
- 1 sipuli
- 3 lihaliemikuutiota
- 5 laakerinlehteä
- 8 kokonaista mustapippuria
- 5 kokonaista maustepippuria
- (1 tl sokeria)
Lisäksi
- nippu persiljaa
- näkkileipää
Valmistusohje
Siskonmakkarakeitto valmistuu näin:
- Kuumenna pari litraa vettä ja mausta se liemikuutioilla, laakerinlehdillä ja pippureilla sekä halutessasi sokerilla. Kuori juurekset. Leikkaa ne noin sentin kuutioiksi. Perunan voit jättää vähän isommaksi, kun taas sipuli on syytä leikata pieneksi.
- Lisää kiehuvaan liemeen ensin lanttu, porkkana ja sipuli ja noin viiden minuutin kuluttua peruna, selleri ja palsternakka.
- Kun perunat ovat kypsiä, aloita siskonmakkaran pursottaminen kiehuvaan keittoon. Jos makkaramassaa tarttuu sormiin, kostuta niitä kylmällä vedellä. Kun makkarapallerot nousevat pintaan, ne ovat kypsiä.
- Leikkaa valmiiseen soppaan runsaasti persiljaa ja tarjoa lisäksi myös näkkileipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka