Perinteinen siskonmakkarakeitto

Siskonmakkarakeitto on syksyn suosikkiruoka.

Ainekset

  • 2 litraa vettä
  • puoli kiloa siskonmakkaraa
  • 500 g perunoita
  • 3 porkkanaa
  • 100 g selleriä
  • 100 g palsternakka
  • 100 g lanttua
  • 1 sipuli
  • 3 lihaliemikuutiota
  • 5 laakerinlehteä
  • 8 kokonaista mustapippuria
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • (1 tl sokeria)

Lisäksi

  • nippu persiljaa
  • näkkileipää

Valmistusohje

Siskonmakkarakeitto valmistuu näin:

  1. Kuumenna pari litraa vettä ja mausta se liemikuutioilla, laakerinlehdillä ja pippureilla sekä halutessasi sokerilla. Kuori juurekset. Leikkaa ne noin sentin kuutioiksi. Perunan voit jättää vähän isommaksi, kun taas sipuli on syytä leikata pieneksi.
  2. Lisää kiehuvaan liemeen ensin lanttu, porkkana ja sipuli ja noin viiden minuutin kuluttua peruna, selleri ja palsternakka.
  3. Kun perunat ovat kypsiä, aloita siskonmakkaran pursottaminen kiehuvaan keittoon. Jos makkaramassaa tarttuu sormiin, kostuta niitä kylmällä vedellä. Kun makkarapallerot nousevat pintaan, ne ovat kypsiä.
  4. Leikkaa valmiiseen soppaan runsaasti persiljaa ja tarjoa lisäksi myös näkkileipää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!