Perinteinen uunijäätelö
Retromuoti on vallalla myös ruoanlaitossa. Uunijäätelön perustana on tietenkin sokerikakkupohja, jonka päälle kasataan vaniljajäätelö ja hedelmiä tai marjoja. Lopuksi koko komeus peitetään marengilla.
4 annosta
- 1 sokerikakkupohja
- ½ litraa vaniljajäätelöä
- 4 säilykepersikan puolikasta
- 3 munanvalkuaista
- 3 rkl sokeria
- tuoreita marjoja tai hedelmiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vatkaa munanvalkuainen marenkia varten kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan. Leikkaa sokerikakkupohja jäätelöpaketin kokoiseksi ja nosta se uuninkestävälle vadille.
2. Nosta jäätelöä sokerikakkupohjalle. Peitä persikoilla. Pursota päälle marenkia kauniisti niin, että täyte ja pohjan sivut peittyvät kauttaaltaan.
3. Pane vati uuniin noin 4-5 minuutiksi tai niin pitkäksi aikaa, että marenki saa hieman väriä. Tarjoile heti tuoreiden marjojen, marjakastikkeen tai säilykehedelmien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku