Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perinteinen uunijäätelö

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Retromuoti on vallalla myös ruoanlaitossa. Uunijäätelön perustana on tietenkin sokerikakkupohja, jonka päälle kasataan vaniljajäätelö ja hedelmiä tai marjoja. Lopuksi koko komeus peitetään marengilla.

4 annosta

  • 1 sokerikakkupohja
  • ½ litraa vaniljajäätelöä
  • 4 säilykepersikan puolikasta
  • 3 munanvalkuaista
  • 3 rkl sokeria
  • tuoreita marjoja tai hedelmiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vatkaa munanvalkuainen marenkia varten kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan. Leikkaa sokerikakkupohja jäätelöpaketin kokoiseksi ja nosta se uuninkestävälle vadille.

2. Nosta jäätelöä sokerikakkupohjalle. Peitä persikoilla. Pursota päälle marenkia kauniisti niin, että täyte ja pohjan sivut peittyvät kauttaaltaan.

3. Pane vati uuniin noin 4-5 minuutiksi tai niin pitkäksi aikaa, että marenki saa hieman väriä. Tarjoile heti tuoreiden marjojen, marjakastikkeen tai säilykehedelmien kera.

Tuoreimmat aiheesta

Uunijäätelö