Hedelmäiset uunijäätelöt
Ainekset
- 1 kpl valmista kakkupohjaa
- 1 rasia vaniljajäätelöä
- 2 banaania
- 1 mango
- 4 valkuaista
- 1 dl sokeria
- minttua koristeeksi
Valmistusohje
Leikkaa kakkupohjasta neljä palaa uuninkestävien mukien tai kuppien pohjalle. Kuori banaanit ja mango. Pilko sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Asettele kuppeihin kakkupohjan päälle. Vatkaa puolet sokerista ja valkuaisista vaahdoksi. Kun vaahto alkaa muodostua, lisää loput sokerit ja valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Esilämmitä uuni 250 asteeseen, käytä mieluiten grillivastusta. Lusikoi jäätelöä kuppeihin ja pursota marenkia päälle niin, että jäätelöä ei näy. Paista uunijäätelöitä uunissa noin 2-4 minuuttia tai kunnes marenki on saanut kaunista väriä. Koristele tuoreella mintulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku