Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hedelmäiset uunijäätelöt

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 1 kpl valmista kakkupohjaa
  • 1 rasia vaniljajäätelöä
  • 2 banaania
  • 1 mango
  • 4 valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • minttua koristeeksi

Valmistusohje

Leikkaa kakkupohjasta neljä palaa uuninkestävien mukien tai kuppien pohjalle. Kuori banaanit ja mango. Pilko sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Asettele kuppeihin kakkupohjan päälle. Vatkaa puolet sokerista ja valkuaisista vaahdoksi. Kun vaahto alkaa muodostua, lisää loput sokerit ja valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.

Esilämmitä uuni 250 asteeseen, käytä mieluiten grillivastusta. Lusikoi jäätelöä kuppeihin ja pursota marenkia päälle niin, että jäätelöä ei näy. Paista uunijäätelöitä uunissa noin 2-4 minuuttia tai kunnes marenki on saanut kaunista väriä. Koristele tuoreella mintulla.

Tuoreimmat aiheesta

Uunijäätelö