Kasslerpata hapankaalilla
Tämä lämmittävä pata maistuu ihanasti hapankaalilta. Jos haluat tehdä ruoasta vielä täyteläisemmän, keitä muutamia pieniä kuorittuja perunoita mukana kiehumisen loppuvaiheessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 iso sipuli, hienonnettuna
- 2 rkl ruokaöljyä
- 2 prk hapankaalia à 600 g
- 2 omenaa, hienonnettuina
- 15 rouhittua katajanmarjaa
- 2 laakerinlehteä
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 3 dl kanalientä
- 200 g siankylkeä
- 6-8 ohutta kasslerkyljystä
- 6-8 pientä peperonimakkaraa
- 1 sianlihamakkara
- persiljaa
Valmistusohje
1. Paista sipuli tilkassa öljyä, laita tilavaan pataan ja lisää hieman öljyä. Lisää hapankaali, omena, katajanmarjat ja laakerinlehdet. Sekoita viini ja liemi ja kaada pataan. Lisää siankylki ja keitä hiljalleen 45 minuuttia.
2. Nosta liha padasta, viipaloi ja laita takaisin pataan kasslerin, viipaloidun makkaran ja peperonien kera.
3. Keitä kypsäksi n. 20 minuuttia. Leikkaa päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa