Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kasslerpata hapankaalilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä lämmittävä pata maistuu ihanasti hapankaalilta. Jos haluat tehdä ruoasta vielä täyteläisemmän, keitä muutamia pieniä kuorittuja perunoita mukana kiehumisen loppuvaiheessa.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 1 iso sipuli, hienonnettuna
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 prk hapankaalia à 600 g
  • 2 omenaa, hienonnettuina
  • 15 rouhittua katajanmarjaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl kanalientä
  • 200 g siankylkeä
  • 6-8 ohutta kasslerkyljystä
  • 6-8 pientä peperonimakkaraa
  • 1 sianlihamakkara
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Paista sipuli tilkassa öljyä, laita tilavaan pataan ja lisää hieman öljyä. Lisää hapankaali, omena, katajanmarjat ja laakerinlehdet. Sekoita viini ja liemi ja kaada pataan. Lisää siankylki ja keitä hiljalleen 45 minuuttia.

2. Nosta liha padasta, viipaloi ja laita takaisin pataan kasslerin, viipaloidun makkaran ja peperonien kera.

3. Keitä kypsäksi n. 20 minuuttia. Leikkaa päälle persiljaa.

Tuoreimmat aiheesta

Kassler