Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kaalikeitto les Landesista

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valkoiset pavut tulee laittaa likoamaan edellisenä iltana, muista se suunnitellessasi ruokaa. Pataa pitää keittää vähintään 3 tuntia. Mutta mitä pidempi keittoaika, sitä parempi maku. Maalaisleipä maistuu hyvältä keiton kanssa.

Neljälle

  • 1 dl valkoisia papuja
  • 500 g lehtikaalia
  • 2 porkkanaa
  • 4 perunaa
  • 20 g purjoa
  • 400 g ankan- tai hanhenlihaa
  • pieni pala savukinkun kamaraa
  • 1 ½ tl karkeaa suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 mausteneilikka
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl ankanrasvaa

Valmistusohje

1. Laita valkoiset pavut likoamaan yöksi. Puhdista ja ryöppää kaali. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Puhdista ja suikaloi purjo.

2. Laita pavut, kaali, porkkana, peruna, purjo ja linnunlihat pataan. Kaada päälle vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kamara, suola, valkopippuri ja neilikka. Keitä kovalla lämmöllä kannen alla n. 3 tuntia. Vihannesten tulee kiehua rikki ja keitosta tulla hyvin paksu.

3. Kuori ja viipaloi sipuli. Paista se ankanrasvassa ja lisää keittoon keittämisen loppuvaiheessa. Tarjoile höyryävän kuumana.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikeitto