Kaalikeitto les Landesista

Valkoiset pavut tulee laittaa likoamaan edellisenä iltana, muista se suunnitellessasi ruokaa. Pataa pitää keittää vähintään 3 tuntia. Mutta mitä pidempi keittoaika, sitä parempi maku. Maalaisleipä maistuu hyvältä keiton kanssa.

Neljälle

  • 1 dl valkoisia papuja
  • 500 g lehtikaalia
  • 2 porkkanaa
  • 4 perunaa
  • 20 g purjoa
  • 400 g ankan- tai hanhenlihaa
  • pieni pala savukinkun kamaraa
  • 1 ½ tl karkeaa suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 mausteneilikka
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl ankanrasvaa

Valmistusohje

1. Laita valkoiset pavut likoamaan yöksi. Puhdista ja ryöppää kaali. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Puhdista ja suikaloi purjo.

2. Laita pavut, kaali, porkkana, peruna, purjo ja linnunlihat pataan. Kaada päälle vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kamara, suola, valkopippuri ja neilikka. Keitä kovalla lämmöllä kannen alla n. 3 tuntia. Vihannesten tulee kiehua rikki ja keitosta tulla hyvin paksu.

3. Kuori ja viipaloi sipuli. Paista se ankanrasvassa ja lisää keittoon keittämisen loppuvaiheessa. Tarjoile höyryävän kuumana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!