Peruna-bataattisose
Soseutettavaksi parasta on jauhoinen perunalajike. Soseuttamisessa hyvä apulainen on perunapuristin, mutta kyllä entisajan perunansurvin yhdistettynä sähkövispilällä viimeistelyyn toimii erinomaisesti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 700 g perunaa (jauhoista lajiketta)
- 200 g bataattia
- 2 rkl voita
- 1 ½ dl kermaa
- 1 ½ dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Pese bataatit, keitä kypsäksi, jäähdytä ja kuori. Kuori perunat ja lohko pienemmäksi. Keitä perunat lähes kypsiksi, rikkikeitetyistä perunoista tulee huonompaa sosetta. Höyrytä perunat ja purista perunapuristimella. Purista myös bataatit.
2. Lisää voi, suola ja pippuri. Lämmitä kerma ja maito kasarissa. Sekoita kermamaito vähän kerrallaan perunaseokseen. Vatkaa nopeasti kuohkeaksi soseeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"