Perunasoseen perusresepti
Parhaan perunasoseen tai perunamuusin tai muusin saat jauhoisista perunoista. Sinänsä kaikki perunalajikkeet voi soseuttaa, mutta parasta tulee jauhoisista, kuten King Edward, Asterix, Hertha ja Matilda -lajikkeista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 20 g voita
- 3 ½ dl maitoa
- suolaa
- (valkopippuria, muskottia)
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja paloittele vähän pienemmäksi. Keitä perunat pehmeiksi.
2. Survo perunat. Lisää voi, suola ja mahdollisesti hiven pippuria tai muskottia.
3. Kuumenna maito ja ohenna sillä sosetta, kaada vähän kerrallaan perunan joukkoon samalla sekoittaen ja lopulta vatkaten. Kun olet saavuttanut mieleisesi paksuuden ja sose on kuohkeaa, se on valmista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"