Perunasoseen perusresepti
Parhaan perunasoseen tai perunamuusin tai muusin saat jauhoisista perunoista. Sinänsä kaikki perunalajikkeet voi soseuttaa, mutta parasta tulee jauhoisista, kuten King Edward, Asterix, Hertha ja Matilda -lajikkeista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 20 g voita
- 3 ½ dl maitoa
- suolaa
- (valkopippuria, muskottia)
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja paloittele vähän pienemmäksi. Keitä perunat pehmeiksi.
2. Survo perunat. Lisää voi, suola ja mahdollisesti hiven pippuria tai muskottia.
3. Kuumenna maito ja ohenna sillä sosetta, kaada vähän kerrallaan perunan joukkoon samalla sekoittaen ja lopulta vatkaten. Kun olet saavuttanut mieleisesi paksuuden ja sose on kuohkeaa, se on valmista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi