Gratinoitu perunasose

Toisinaan voi olla käytännöllistä valmistaa perunaruoka etukäteen ja vain gratinoida se nopeasti ennen tarjoilua. Tämän ruokalajin voit hyvin tehdä myös tähteeksi jääneestä perunamuusista. Lämmitä sose maitotilkan kanssa ennen gratinointia.

Neljälle

  • 700 g jauhoisia perunoita
  • 2 rkl voita
  • 1 ½ dl kahvikermaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • (½ maustemittaa muskottia)

Koristeluun

  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Kuori ja keitä perunat pehmeiksi, höyrytä kuiviksi ja purista perunapuristimella tai survo kattilaan. Lämmitä kerma ja maito kasarissa ja sekoita kermamaito perunasoseeseen vatkaten, kunnes sose on sopivan paksua, vatkaa vielä sose kuohkeaksi. Mausta voinokareella, suolalla, valkopippurilla ja mahdollisesti raastetulla muskotilla.

2. Kaada sose voideltuun uunivuokaan ja levitä päälle vaahdotettu kerma.

3. Gratinoi uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen, noin 10-12 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.