Kermainen perunagratiini
Kun keität perunaviipaleita kermamaidossa ennen uunissa gratinointia, saat ihanan kermaisen mehukkaita perunoita. Käytä tähän ruokaan mieluiten jauhoista perunalajiketta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita (jauhoisia)
- 3 dl kermaa
- 2 dl maitoa
- 2-3 valkosipulinkynttä
- suolaa ja mustapippuria
- 1 rkl voita
- 1 dl juustoraastetta
- öljyä vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori valkosipulinkynnet. Kuori perunat ja viipaloi ne 3 mm:n siivuiksi.
2. Sekoita kerma ja maito kattilassa, kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunaviipaleet ja purista sekaan valkosipulinkynnet. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia ilman kantta.
3. Voitele uunivuoka ja kaada siihen perunaseos. Tipauttele päälle voinokareita, sirottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi uunissa 15-20 minuuttia, eli kunnes perunat ovat pehmeitä ja pinta on kauniin ruskea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Voileipäkakkusushit
-
Kesäinen raparperibooli
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät