Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kermainen perunagratiini

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun keität perunaviipaleita kermamaidossa ennen uunissa gratinointia, saat ihanan kermaisen mehukkaita perunoita. Käytä tähän ruokaan mieluiten jauhoista perunalajiketta.

Neljälle

  • 1 kg perunoita (jauhoisia)
  • 3 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 rkl voita
  • 1 dl juustoraastetta
  • öljyä vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori valkosipulinkynnet. Kuori perunat ja viipaloi ne 3 mm:n siivuiksi.

2. Sekoita kerma ja maito kattilassa, kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunaviipaleet ja purista sekaan valkosipulinkynnet. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia ilman kantta.

3. Voitele uunivuoka ja kaada siihen perunaseos. Tipauttele päälle voinokareita, sirottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi uunissa 15-20 minuuttia, eli kunnes perunat ovat pehmeitä ja pinta on kauniin ruskea.

Tuoreimmat aiheesta

Perunagratiini