Juuressose

Meillä syödään perunamuusi perunamuusina ja lanttulaatikko lanttulaatikkona. Länsinaapurissa sen sijaan syödään ympäri vuoden rotmos eli juuressosetta. Sopii kaikkien liha- ja makkararuokien kaveriksi, on hyvää ja halpaa. Suositellaan.

Neljälle

  • 1 kg lanttuja
  • 2 porkkanaa
  • 6 perunaa (jauhoisia)
  • 1 litra vihanneslientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuori lantut, porkkanat ja perunat. Lohko ne pienemmiksi paloiksi. Siirrä lantut ja porkkanat kattilaan ja kaada päälle vihannesliemi, niin että se peittää juurekset. Keitä kannella peitettynä n. 20 minuuttia, lisää perunalohkot ja keitä vielä 15 minuuttia, tai kunnes kaikki ainekset ovat pehmeitä.

2. Siivilöi liemi pois kattilasta, mutta säästä se. Survo juurekset ja perunat soseeksi tai purista ne perunapuristimella ja vatkaa sitten kuohkeaksi, mielellään sähkövatkaimella. Lisää vähän kerrallaan vihanneslientä, kunnes saat soseesta haluamasi paksuista. Sekoita joukkoon voinokarke. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!