Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat

kotikeittiömestarit_s01_eps2_japani_021_annoskuvat_ripe_mikkola_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Kotikeittiömestarit-ohjelman toinen jakso vie Japaniin. Kokki Risto Mikkola antaa ohjeen maki-sushimunakasrulliin.

  • Annosmäärä: 4

Munakas

  • 4 kpl kanamunia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl rypsiöljyä

Tonnikalamajoneesi

  • 2 prk / 52 g tonnikalaa auringonkukkaöljyssä
  • 50 g majoneesi
  • 1 rkl wasabia

Pikamajoneesi

  • 1 kpl kanamuna
  • 2 tl dijonsinappia
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 tl pöytäsuolaa
  • 1 tl sokeria
  • 4 dl rypsiöljyä

Kasviswok-täyte

  • 1pss / 500g wokkivihanneksia
  • 1 pss fajitas-mausteseosta
  • 0,5 dl rypsiöljyä

Munakas-rullat

  • 1 tuubi wasabia
  • 8 dl sushiriisiä, kypsää
  • 2 kpl kalanugetit
  • 2 dl valmistamaasi tonnikalamajoneesia
  • 2 kpl kalafileitä
  • 200 g wokkipakastevihanneksia, kypsänä
  • 2 rkl seesaminsiemen, musta
  • 2 rkl seesaminsiemen, vaalea

Sushisoija

  • 1 dl soijakastiketta
  • 1 dl mirini riivisiiniä
  • 0,5 dl sokeria

Valmistusohje

  1. Aloita sekoittamalla sushisoija-ainekset kulhossa. Jätä maustumaan.
  2. Seuraavaksi valmista pikamajoneesi. Mittaa ainekset korkeaan ja kapeaan sekoitusastiaan. Riko päälle kananmuna. Paina sauvasekoitin astian pohjalle siten, että keltuainen jää terän alle.
  3. Anna sauvasekoittimen käydä nostamalla sitä ylös rauhallisesti, kunnes majoneesi on paksua ja kiiltävää. Käytä valmistamaasi majoneesia tonnikalamajoneesin valmistukseen.
  4. Tonnikalamajoneesi valmistuu sekoittamalla pikamajoneesi, tonnikala ja ruokalusikallinen valmista wasabia keskenään. Aseta valmis tonnikalamajoneesi nyt maustumaan. 
  5. Valmista sitten paistetut munakkaat sekoittamalla kanamunat hyvin kulhossa. Lisää kulhoon munakkaan muut raaka-aineet: soijakastike, riisiviinietikka, sokeri ja rypsiöljy. Sekoita ainekset hyvin.
  6. Paista paistinpannulla keskilämmöllä valmiiksi ohut munakas.
  7. Seuraavaksi kypsennä wokkipakastevihannekset rypsiöjyssä. Mausta wokki fajitas-mausteseoksella. 
  8. Seuraavaksi kypsennä kalanugetit ja kalafileet.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!