Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat
Julkaistu
Kotikeittiömestarit-ohjelman toinen jakso vie Japaniin. Kokki Risto Mikkola antaa ohjeen maki-sushimunakasrulliin.
- Annosmäärä: 4
Munakas
- 4 kpl kanamunia
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl rypsiöljyä
Tonnikalamajoneesi
- 2 prk / 52 g tonnikalaa auringonkukkaöljyssä
- 50 g majoneesi
- 1 rkl wasabia
Pikamajoneesi
- 1 kpl kanamuna
- 2 tl dijonsinappia
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 2 tl pöytäsuolaa
- 1 tl sokeria
- 4 dl rypsiöljyä
Kasviswok-täyte
- 1pss / 500g wokkivihanneksia
- 1 pss fajitas-mausteseosta
- 0,5 dl rypsiöljyä
Munakas-rullat
- 1 tuubi wasabia
- 8 dl sushiriisiä, kypsää
- 2 kpl kalanugetit
- 2 dl valmistamaasi tonnikalamajoneesia
- 2 kpl kalafileitä
- 200 g wokkipakastevihanneksia, kypsänä
- 2 rkl seesaminsiemen, musta
- 2 rkl seesaminsiemen, vaalea
Sushisoija
- 1 dl soijakastiketta
- 1 dl mirini riivisiiniä
- 0,5 dl sokeria
Valmistusohje
- Aloita sekoittamalla sushisoija-ainekset kulhossa. Jätä maustumaan.
- Seuraavaksi valmista pikamajoneesi. Mittaa ainekset korkeaan ja kapeaan sekoitusastiaan. Riko päälle kananmuna. Paina sauvasekoitin astian pohjalle siten, että keltuainen jää terän alle.
- Anna sauvasekoittimen käydä nostamalla sitä ylös rauhallisesti, kunnes majoneesi on paksua ja kiiltävää. Käytä valmistamaasi majoneesia tonnikalamajoneesin valmistukseen.
- Tonnikalamajoneesi valmistuu sekoittamalla pikamajoneesi, tonnikala ja ruokalusikallinen valmista wasabia keskenään. Aseta valmis tonnikalamajoneesi nyt maustumaan.
- Valmista sitten paistetut munakkaat sekoittamalla kanamunat hyvin kulhossa. Lisää kulhoon munakkaan muut raaka-aineet: soijakastike, riisiviinietikka, sokeri ja rypsiöljy. Sekoita ainekset hyvin.
- Paista paistinpannulla keskilämmöllä valmiiksi ohut munakas.
- Seuraavaksi kypsennä wokkipakastevihannekset rypsiöjyssä. Mausta wokki fajitas-mausteseoksella.
- Seuraavaksi kypsennä kalanugetit ja kalafileet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa