- Aloita sekoittamalla sushisoija-ainekset kulhossa. Jätä maustumaan.
- Seuraavaksi valmista pikamajoneesi. Mittaa ainekset korkeaan ja kapeaan sekoitusastiaan. Riko päälle kananmuna. Paina sauvasekoitin astian pohjalle siten, että keltuainen jää terän alle.
- Anna sauvasekoittimen käydä nostamalla sitä ylös rauhallisesti, kunnes majoneesi on paksua ja kiiltävää. Käytä valmistamaasi majoneesia tonnikalamajoneesin valmistukseen.
- Tonnikalamajoneesi valmistuu sekoittamalla pikamajoneesi, tonnikala ja ruokalusikallinen valmista wasabia keskenään. Aseta valmis tonnikalamajoneesi nyt maustumaan.
- Valmista sitten paistetut munakkaat sekoittamalla kanamunat hyvin kulhossa. Lisää kulhoon munakkaan muut raaka-aineet: soijakastike, riisiviinietikka, sokeri ja rypsiöljy. Sekoita ainekset hyvin.
- Paista paistinpannulla keskilämmöllä valmiiksi ohut munakas.
- Seuraavaksi kypsennä wokkipakastevihannekset rypsiöjyssä. Mausta wokki fajitas-mausteseoksella.
- Seuraavaksi kypsennä kalanugetit ja kalafileet.
Makuja
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 24.08.2024 12:00
Kotikeittiömestarit-ohjelman toinen jakso vie Japaniin. Kokki Risto Mikkola antaa ohjeen maki-sushimunakasrulliin.
- Annosmäärä: 4
Munakas
- 4 kpl kanamunia
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl rypsiöljyä
Tonnikalamajoneesi
- 2 prk / 52 g tonnikalaa auringonkukkaöljyssä
- 50 g majoneesi
- 1 rkl wasabia
Pikamajoneesi
- 1 kpl kanamuna
- 2 tl dijonsinappia
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 2 tl pöytäsuolaa
- 1 tl sokeria
- 4 dl rypsiöljyä
Kasviswok-täyte
- 1pss / 500g wokkivihanneksia
- 1 pss fajitas-mausteseosta
- 0,5 dl rypsiöljyä
Munakas-rullat
- 1 tuubi wasabia
- 8 dl sushiriisiä, kypsää
- 2 kpl kalanugetit
- 2 dl valmistamaasi tonnikalamajoneesia
- 2 kpl kalafileitä
- 200 g wokkipakastevihanneksia, kypsänä
- 2 rkl seesaminsiemen, musta
- 2 rkl seesaminsiemen, vaalea
Sushisoija
- 1 dl soijakastiketta
- 1 dl mirini riivisiiniä
- 0,5 dl sokeria
Valmistusohje
Lisää aiheesta:
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Gordon Bleu -porsaanleike, tonnato-kastiketta ja salvia-pekoni-gnocchipastaaKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavallaKotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Meksikon "makaronilaatikko" ja jalopeñoketsuppiMasterChef VIP: Friteerattua kanan sisäfilettä, teryakikastiketta ja sushiriisiä – Miska Haakanen reseptiKFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari AihinenSavujuureskeitto, villisian noisetit, suikaleperunat ja lisäkkeet