Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!

0:42img
KATSO VIDEOLTA PANNUKAKKUOHJE: Maistuisiko makea pannukakku vai suolainen pannukakku?
Julkaistu 28.01.2022 12:57

MTV LIFESTYLE

Pannukakkuohje, joka ei petä! Kokeile helppoa pannukakkua. Voit valmistaa samasta taikinasta myös suolaisen pannukakun omilla lempitäytteilläsi. Tämä suolainen versio on mieto ja sopii vaikka kahvipöytään tai keittoruoan seuraksi.

  • Kokonaisvalmistusaika: 85 min
  • Aktiivinen aika: 15 min
  • Annosmäärä: 1 pellillinen

Ainekset

  • 1 l maitoa
  • 4 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • (makeaan pannukakkuun 2 rkl sokeria)
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 100 g sulatettua voita, margariinia tai rypsiöljyä

Täyte suolaiseen pannukakkuun

  • 200 g mozzarellajuustoa raasteena
  • 250/500 g mozzarellajuustoa, valutettuna
  • n. 100 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
  • n. 200 g punaista tai vihreää pestoa

Valmistusohje

Pannukakku valmistuu näin:

  1. Mittaa maito kulhoon ja riko joukkoon kananmunat. Lisää suola, (makeaan pannukakkuun myös sokeri) ja vehnäjauhot. Sekoita.
  2. Lisää lopuksi vielä sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna mielellään turvota puoli tuntia.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Mikäli valmistat suolaisen pannukakun, ripottele päälle juustoraaste, valutettu mozzarellajuusto revittynä, puolitetut kirsikka- tai miniluumutomaatit ja pesto nokareina.
  4. Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 40 minuuttia tai kunnes se on hyytynyt ja kauniin värinen.

Tuoreimmat aiheesta

Pannukakku