Gluteeniton piirastaikina

Piirastaikina tehdään useimmiten vehnäjauhoista. Tässä on resepti niille, jotka eivät voi syödä gluteenia. Piiraathan ovat maukasta ja jännittävää ruokaa, jota voi varioida monella tapaa.

6-8 hengelle

  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 kylmää, keitettyä perunaa (n. 150 g)
  • ½ dl juoksevaa margariinia
  • ½ tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl maitoa
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria

Täyte-ehdotuksia

  • juustokuutioita ja kinkkua
  • lohta ja tuoretta pinaattia
  • paprikaa ja oliiveja
  • parsakaalia ja tomaattia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Raasta kylmät, keitetyt perunat hienoksi. Yhdistä jauhoseos ja suola. Lisää perunaraaste ja margariini, sekoita. Painele taikina piirasvuokaan.

2. Esipaista piiraskuorta n. 10 minuuttia. Vatkaa munat, maito ja mausteet.

3. Täytä piiraskuori haluamallasi täytteellä ja munamaidolla. Paista vielä 20-30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!