Pestojugurtti on erittäin helppotekoista, jos ostaa peston valmiina purkissa. Jos teet peston itse, valmistus on hieman vaikeampaa. Tarjoile lihan, kalan tai linnun kanssa tai seisovassa pöydässä kastikkeena.

Yhteen tarjoiluun

  • 1 dl ruoanlaittojugurttia
  • 2 rkl pestoa

Pesto

  • 3 dl basilikanlehtiä (2 ruukkua)
  • 25 tl pinjansiemeniä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Pesto: Hienonna basilikanlehdet karkeasti ja raasta parmesaanijuusto. Sekoita basilika ja pinjansiemenet tehosekoittimessa. Lisää parmesaanijuusto sekä oliiviöljy ohuena norona. Kaada seos sekoittimesta. Puserra valkosipulinkynnet sekaan ja mausta suolalla.

2. Sekoita pesto ruoanlaittojugurttiin.

Tuoreimmat aiheesta

Pesto