Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tuorepasta peston kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Oma pasta ja pestokastike valmistuvat kätevästi yleiskoneella. Pastakone helpottaa työtä, mutta ilmankin selviää, sillä tavallinen kaulin ajaa saman asian.

4 annosta

  • 4 munaa
  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 100 g parmesaanijuustoa
  • 4 dl tuoreita basilikanlehtiä
  • 3-5 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • kevyesti keitettyjä juuressuikaleita
  • parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Pastataikina: Riko munat ja annostele jauhot ja suola yleiskoneeseen. Lisää öljy koneen käydessä. Sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo, ja jatka vielä minuutti niin, että taikinasta tulee sileää ja tasaista. Kumoa taikina kulhoon ja peitä kostealla liinalla. Nosta kylmään 1-2 tunniksi.

2. Pestokastike: Paloittele juusto ja raasta palat yleiskoneella. Raasta yleiskoneella myös valkosipulinkynnet. Sammuta kone, lisää basilikanlehdet ja sekoita. Lisää öljy ohuena nauhana ja sekoita ainekset tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarkista maku.

3. Muotoile taikina pastakoneella levyiksi tai kaaviloi se tasaiseksi. Kääri taikina rullalle. Leikkaa rullasta puolen sentin levyisiä paloja ja avaa rullat nauhoiksi. Keitä nauhoja ripauksella suolaa ja öljytilkalla maustetussa vedessä 4-6 minuuttia. Anna pastajauhojen valua ja pyöräytä ne vielä voissa ja keitinliemessä.

4. Annostele pasta lämpimille lautasille. Nosta jokaisen annoksen päälle lusikallinen pestokastiketta ja koristele juuressuikaleilla ja karkeaksi raastetulla parmesaanijuustolla.

Tuoreimmat aiheesta

Pestopasta