Kevyt kinkku-kasvispiirakka
Ihanan mehevä, mutta kevyt kinkku-kasvispiirakka sopii hyvin vaikkapa kesäisen pihajuhlan tarjoiluihin.
- Ruokavalio: Kevyt
Pohja
- 1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa (500 g) tai
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Täyte
- 150 g vähärasvaista saunapalvikinkkua suikaleina
- 2 paprikaa suikaleina (voivat olla erivärisiä) tai 300 g juures- tai kasvissekoitusta (voi olla pakaste)
- 100 g purjosipulia renkaina
- 2 munaa
- 1 tlk kevyt kermaviiliä (n. 2 dl), voi olla laktoositon
- 1 rkl persiljaa
- ½ tl paprikajauhetta
- 1/4 tl hienonnettua valkopippuria
Leivitykseen
- vähän rasvaa ja Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja
Valmistusohje
Leivo kevyt kinkku-kasvispiirakka Ruistaikinaan tai hyvillä rasvoilla leivottuun Pyöreään Piirakkataikinaan. Piirakan voi tarjoilla vaikka kauniin Keltaisen Kukkasalaatin kera.Reseptin löydät
Piirakan täytteeksi kannattaa valita vähärasvaisia aineita, esimerkiksi saunapalvikinkkua, jossa on vain 1-4 prosenttia rasvaa.
Piirakan voi leipoa yhteen pyöreään (halkaisijaltaan noin 26-30 cm) piirakkavuokaan, mutta tekemällä tupla-annoksen saat uunipellillisen herkullista piirakkaa!
Ota taikina sulamaan levyt erillään (vajaa puoli tuntia) tai sulata varovasti mikroaaltouunissa (1-2 min sulatusteholla). Pohjan sulaessa sekoita täytteen ainekset. Levitä piirakkataikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min.
Vinkki: Voit halutessasi lisätä piirakan täytteeseen 100 g kevytjuustoraastetta.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi