Pienet parsakaalipiirakat

Pienet parsakaalipiiraat ovat mainio välipala ja sopivat illanistujaisten tarjoiluihin.

Ainekset

  • 12 annosta

Pohjat

  • 1 pkt (400 g) pakastepiirakkataikinaa

Täyte

  • 100 g parsakaalin kukintoja
  • 1 rkl margariinia
  • 1 punasipuli silputtuna
  • 1 tl currya
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 cm:n pala tuoretta inkivääriä silputtuna
  • 1 valkosipulin kynsi
  • hyppysellinen suolaa
  • 2 rkl tuoretta korianteria silputtuna
  • 1 dl Alpro soya kevyt ruoanlaittovalmistetta
  • 2 rkl Alpro soya maustamatonta luomusoijavalmistetta

Valmistusohje

1. Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Höyrytä tai kiehauta parsakaalin kukinnot.

3. Sulata margariini paistinpannussa ja kuullota punasipulisilppu, mausteet ja inkivääri kevyesti. Lisää parsakaalin kukinnot pannuun ja kypsennä vielä 2 minuuttia. Sekoita korianterisilppu joukkoon.

4. Vuoraa voidellut piirakkavuoat ohueksi kaulitulla taikinalla ja pistele taikina haarukalla.

5. Annostele parsakaalitäyte vuokiin.

6. Sekoita Alpro soya kevyt ruoanlaittovalmiste ja maustamattoman jogurtin tapaan nautittava Alpro soya luomusoijavalmiste. Kaada seos parsakaalin päälle.

7. Paista piirakoita 180 asteessa noin 15 minuuttia.

8. Tarjoa lämpiminä.

Annoksen laskennallinen ravintoarvo 145 kcal.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.