Pienet parsakaalipiirakat
Pienet parsakaalipiiraat ovat mainio välipala ja sopivat illanistujaisten tarjoiluihin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 12 annosta
Pohjat
- 1 pkt (400 g) pakastepiirakkataikinaa
Täyte
- 100 g parsakaalin kukintoja
- 1 rkl margariinia
- 1 punasipuli silputtuna
- 1 tl currya
- 1 tl garam masalaa
- 1 cm:n pala tuoretta inkivääriä silputtuna
- 1 valkosipulin kynsi
- hyppysellinen suolaa
- 2 rkl tuoretta korianteria silputtuna
- 1 dl Alpro soya kevyt ruoanlaittovalmistetta
- 2 rkl Alpro soya maustamatonta luomusoijavalmistetta
Valmistusohje
1. Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Höyrytä tai kiehauta parsakaalin kukinnot.
3. Sulata margariini paistinpannussa ja kuullota punasipulisilppu, mausteet ja inkivääri kevyesti. Lisää parsakaalin kukinnot pannuun ja kypsennä vielä 2 minuuttia. Sekoita korianterisilppu joukkoon.
4. Vuoraa voidellut piirakkavuoat ohueksi kaulitulla taikinalla ja pistele taikina haarukalla.
5. Annostele parsakaalitäyte vuokiin.
6. Sekoita Alpro soya kevyt ruoanlaittovalmiste ja maustamattoman jogurtin tapaan nautittava Alpro soya luomusoijavalmiste. Kaada seos parsakaalin päälle.
7. Paista piirakoita 180 asteessa noin 15 minuuttia.
8. Tarjoa lämpiminä.
Annoksen laskennallinen ravintoarvo 145 kcal.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa