Kaali-omenapaistos kaura-kookosmurulla
Kaalilla, sipuleilla ja fenkolilla höystetty omenapaistos on suolainen muunnos klassikkojälkiruoasta, jossa omenalohkot kuorrutetaan uunissa kauraseoksella.
Paistos
- 1 kukkakaali
- 1 parsakaali
- 1 fenkoli
- 2 punasipulia
- 1 valkosipulin kaikki kynnet
- 2–3 omenaa
- 1 rku tuoretta korianteria tai 1–2 tl kuivattua korianteria
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl chilirouhetta tai -lastuja
- 150 g kookosöljyä (2dl)
- 4–5 rkl hunajaa
- 5 dl Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
- 1 dl Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
Lisäksi
- kauraranskankermaa, mustapippuria tai chiliä
Valmistusohje
Lohko kaalit, fenkoli, sipulit ja yhden valkosipulin kaikki kynnet sekä omenat voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan, ripottele sekaan mausteita.
Sulata kookosöljy ja hunaja varovaisesti nestemäiseksi, sekoita tähän hiutaleet ja jauhot. Levitä seos kasvislohkojen päälle.
Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia kauniin väriseksi tai mikroaaltouunissa n. 10 minuuttia täydellä teholla (800 W).
Tarjoile maustetun ranskankerman kanssa.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka