Mainos

Kaali-omenapaistos kaura-kookosmurulla

Kaali-omenapaistos kaura-kookosmurulla_0

Kaalilla, sipuleilla ja fenkolilla höystetty omenapaistos on suolainen muunnos klassikkojälkiruoasta, jossa omenalohkot kuorrutetaan uunissa kauraseoksella.

Paistos

  • 1 kukkakaali
  • 1 parsakaali
  • 1 fenkoli
  • 2 punasipulia
  • 1 valkosipulin kaikki kynnet
  • 2–3 omenaa
  • 1 rku tuoretta korianteria tai 1–2 tl kuivattua korianteria
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl chilirouhetta tai -lastuja
  • 150 g kookosöljyä (2dl)
  • 4–5 rkl hunajaa
  • 5 dl Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
  • 1 dl Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja

Lisäksi

  • kauraranskankermaa, mustapippuria tai chiliä

Valmistusohje

Lohko kaalit, fenkoli, sipulit ja yhden valkosipulin kaikki kynnet sekä omenat voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan, ripottele sekaan mausteita.

Sulata kookosöljy ja hunaja varovaisesti nestemäiseksi, sekoita tähän hiutaleet ja jauhot. Levitä seos kasvislohkojen päälle.

Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia kauniin väriseksi tai mikroaaltouunissa n. 10 minuuttia täydellä teholla (800 W).

Tarjoile maustetun ranskankerman kanssa.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.