Kuorettomat minipiiraat ricottan kera
Nämä minipiiraat tunnustavat italialaista väriä ja ne leivotaan muffinivuoissa. Siitä huolimatta, ettei niissä ole piiraskuorta, ne ovat täyttäviä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
12 pientä piirasta
- 500 g tuoretta pinaattia
- 500 g ricotta-juustoa
- 1,5 dl kermaviiliä
- mustapippurirouhetta
- 2 munaa
- 1 1/4 dl parmesaaniraastetta
- ½ dl paahdettuja pinjansiemeniä
- 1 rkl lehtipersiljasilppua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Keitä kattilassa reilusti vettä. Kasta pinaatteja kiehuvaan veteen 5 sekunniksi. Silppua pinaatit ja purista ne kuiviksi. Raasta parmesaani, rouhi pinjansiemenet ja silppua lehtipersilja.
2. Laita ricotta monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi, paksuksi seokseksi. Yhdistä ricotta, kermaviili ja pippuri. Vatkaa munat toisessa kulhossa ja sekoita sitten ricottaseokseen. Lisää pinaatti, parmesaani, pinjansiemenet ja persilja.
3. Voitele 12 muffinivuokaa ja lusikoi nokare seosta jokaiseen vuokaan. Paista 30 minuuttia, tai kunnes piirailla on kiinteä koostumus ja kaunis kullanruskea väri.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"