Helpot cocktailpalat
Loppuvuoden illanistujaisiin kannattaa valmistaa pieniä suupaloja. Voit muuttaa aineksia oman maun mukaan ja sivellä halutessasi leipäpalojen pinnalle vaikkapa hieman pestoa. Varaa esille siis cocktailtikut, muuta ainekset ja ryhdy pujottelemaan aineksia.
- Aktiivinen valmistusaika: 10min
- Kokonaisvalmistusaika: 10min
- Annosmäärä: 12 cocktailpalaa
Ainekset
- 12 cocktailtikkua
- 2 viipaletta rapeakuorista maalaisleipää
- (3 tl pestoa)
- 1 iso mozzarellapallo tai 12 minimozzarellapalloa
- 100 g Serrano-kinkkua
- 12 viinirypälettä
- 1–2 kiivihedelmää
Valmistusohje
Ota esille cocktailtikut.
Leikkaa maalaisleipäviipaleista suupalan kokoisia paloja.
Voitele ne halutessasi pestolla.
Leikkaa mozzarellapallo suupaloiksi tai valuta minimozzarellapallot.
Ota esille Serrano kinkkuviipaleet ja huuhtele viinirypäleet.
Paloittele kuoritut kiivihedelmät.
Pujota ainekset cocktailtikkuihin ja nosta tarjolle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku