Pihvikarjan sisäpaistia, uunipunajuuria ja vuohenjuusto-rucolasalaattia

28.3.2013

Ainekset

  • 1 kg pihvikarjan sisäpaistia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 5 timjamin oksaa
  • 1 valkosipuli
  • öljyä

Uunipunajuuria ja vuohenjuusto-rucolasalaattia

  • 4 punajuurta
  • 300 g vuohenjuustoa
  • 1 rasia rucolasalaattia
  • 0,5 dl pinjansiemeniä
  • pala purjoa
  • 10 minitomaattia
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • balsamiviinietikkaa

Valmistusohje

Sisäpaisti:

Puhdista paisti kalvoista. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paahda lihaan kauttaaltaan ruskea väri. Mausta liha suolalla, pippurilla, valkosipulilla ja timjamilla. Loppukypsennä 80-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpö on 54-56 astetta. Anna lihan vetäytyä ennen tarjoilua.

Uunipunajuuria ja vuohenjuusto-rucolasalaattia:

Kuori ja lohko punajuuret. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla, öljyllä sekä tilkalla balsamiviinietikkaa. Kääri punajuuret folioon ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Halkaise tomaatit ja suikaloi purjo. Pese rucolasalaatti ja kuivaa hyvin. Sekoita ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa paistista ohuita viipaleita ja asettele ne lautaselle. Asettele punajuuret kauniisti paistiviipaleiden päälle. Nostele raikas salaatti annoksen päälle sekä murenna vuohenjuusto joukkoon.

VIINIT:

<A HREF="http://alko.fi/tuotteet/fi/459007">Viña Betola B</A> -punaviini, Espanja. Täyteläinen, keskitanniininen, luumuinen, kypsän karpaloinen, mausteinen, vaniljainen.Mehevä ja hilloinen. € 7,99.

<A HREF="http://alko.fi/tuotteet/fi/553137">Alata Vernaccia di San Gimignano</A> -valkoviini, Toscana, Italia. Kuiva, keskihapokas, hedelmäinen, kypsän päärynäinen, mausteinen, hennon mantelinen. Vivahteikas ja ryhdikäs. € 12,99

<A HREF="http://alko.fi/tuotteet/fi/426347">Tbilvino Mukuzani</A> -punaviini, Georgia. Keskitäyteläinen, tanniininen, hapokas, karpaloinen, punaherukkainen, mausteinen, vivahteikas.Marjaisa ja raikas € 13,48.

<A HREF="http://alko.fi/tuotteet/fi/759934">Laitilan Kievari Mämmi</A> -olut, Suomi. Mahonginruskea, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, rukiinen, hennon mämminen, kevyen suklainen, pehmeän yrttinen, tasapainoinen. € 3,03.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.