Pihvikarjan sisäpaistia, uunipunajuuria ja vuohenjuusto-rucolasalaattia
28.3.2013
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 1 kg pihvikarjan sisäpaistia
- suolaa
- mustapippuria
- 5 timjamin oksaa
- 1 valkosipuli
- öljyä
Uunipunajuuria ja vuohenjuusto-rucolasalaattia
- 4 punajuurta
- 300 g vuohenjuustoa
- 1 rasia rucolasalaattia
- 0,5 dl pinjansiemeniä
- pala purjoa
- 10 minitomaattia
- suolaa
- oliiviöljyä
- balsamiviinietikkaa
Valmistusohje
Sisäpaisti:
Puhdista paisti kalvoista. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paahda lihaan kauttaaltaan ruskea väri. Mausta liha suolalla, pippurilla, valkosipulilla ja timjamilla. Loppukypsennä 80-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpö on 54-56 astetta. Anna lihan vetäytyä ennen tarjoilua.
Uunipunajuuria ja vuohenjuusto-rucolasalaattia:
Kuori ja lohko punajuuret. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla, öljyllä sekä tilkalla balsamiviinietikkaa. Kääri punajuuret folioon ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Halkaise tomaatit ja suikaloi purjo. Pese rucolasalaatti ja kuivaa hyvin. Sekoita ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa paistista ohuita viipaleita ja asettele ne lautaselle. Asettele punajuuret kauniisti paistiviipaleiden päälle. Nostele raikas salaatti annoksen päälle sekä murenna vuohenjuusto joukkoon.
VIINIT:
<A HREF="http://alko.fi/tuotteet/fi/459007">Viña Betola B</A> -punaviini, Espanja. Täyteläinen, keskitanniininen, luumuinen, kypsän karpaloinen, mausteinen, vaniljainen.Mehevä ja hilloinen. € 7,99.
<A HREF="http://alko.fi/tuotteet/fi/553137">Alata Vernaccia di San Gimignano</A> -valkoviini, Toscana, Italia. Kuiva, keskihapokas, hedelmäinen, kypsän päärynäinen, mausteinen, hennon mantelinen. Vivahteikas ja ryhdikäs. € 12,99
<A HREF="http://alko.fi/tuotteet/fi/426347">Tbilvino Mukuzani</A> -punaviini, Georgia. Keskitäyteläinen, tanniininen, hapokas, karpaloinen, punaherukkainen, mausteinen, vivahteikas.Marjaisa ja raikas € 13,48.
<A HREF="http://alko.fi/tuotteet/fi/759934">Laitilan Kievari Mämmi</A> -olut, Suomi. Mahonginruskea, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, rukiinen, hennon mämminen, kevyen suklainen, pehmeän yrttinen, tasapainoinen. € 3,03.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti