Leikkaa häränfileestä neljä pihviä. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla.
Paista tai grillaa pihvit kauniin ruskeiksi pannulla, kypsennä loppuun 125-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 55 astetta, noin 10 minuuttia.
Anna pihvien vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Leikkaa pihveistä muutamia viipaleita ja asetella lautaselle.
Nostele ohueksi viipaloitua ilmakuivattua kinkkua ja rakuunanlehtiä pihvien päälle.
Höyrytä kuoritut perunat kypsäksi ja soseuta ruskistetun voin kanssa.
Mausta suolalla ja raastetulla sitruunankuorella.
Irrota kaalista lehdet. Laita kasariin voita ja ohuet kaalinlehdet. Mikäli käytät valkokaalia, ryöppää lehdet ensin nopeasti suolavedessä.
Mausta vaalealla siirapilla, tryffeliöljyllä, suolalla ja pippurilla.
Lisää lopuksi hienonnettua kevätsipulia kaalihaudukkeen joukkoon.
Nostele lopuksi kasariin jäänyt neste kaalien päälle lautaselle.
Vinkki: Voit vaahdottaa ruskistettua voita tehosekoittimessa ja valella sitä lämpimänä pihvien päälle kastikkeeksi.
Viinivinkit
MTV3:n viiniasiantuntijan, Katisten Kartanon Ville Viitamäen viinivinkit viikonlopun herkkuhetken rinnalle:
El Coto de Rioja, DOCa Rioja, punaviini, Espanja, € 10,98 (Alkon tuotenumero 006691)
Jim Barry The Lodge Hill Shiraz, punaviini, Australia, € 15,98 (Alkon tuotenumero 447157)
Dolcetto d'Alba Lodoli, punaviini, Italia, € 14,96 (Alkon tuotenumero 426197)