Paahdettua häränfileetä ja haudutettua varhaiskaalia

Ainekset

  • 500 g härän sisäfileetä
  • 50 g ohueksi viipaloitua ilmakuivattua kinkkua
  • 20 rakuunanlehteä

Sitruunaperunapyree

  • 100 g Rosamunda-perunaa
  • puolikkaan sitruunan raastettu kuori
  • 50 g ruskistettua voita
  • suolaa

Tryffeliöljyllä maustettua varhaiskaalia

  • 1 varhaiskaali
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vaaleaa siirappia
  • 1 rkl mustaa tryffeliöljyä
  • 2 rkl hienonnettua kevätsipulia

Valmistusohje

Leikkaa häränfileestä neljä pihviä. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla.

Paista tai grillaa pihvit kauniin ruskeiksi pannulla, kypsennä loppuun 125-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 55 astetta, noin 10 minuuttia.

Anna pihvien vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Leikkaa pihveistä muutamia viipaleita ja asetella lautaselle.

Nostele ohueksi viipaloitua ilmakuivattua kinkkua ja rakuunanlehtiä pihvien päälle.

Höyrytä kuoritut perunat kypsäksi ja soseuta ruskistetun voin kanssa.

Mausta suolalla ja raastetulla sitruunankuorella.

Irrota kaalista lehdet. Laita kasariin voita ja ohuet kaalinlehdet. Mikäli käytät valkokaalia, ryöppää lehdet ensin nopeasti suolavedessä.

Mausta vaalealla siirapilla, tryffeliöljyllä, suolalla ja pippurilla.

Lisää lopuksi hienonnettua kevätsipulia kaalihaudukkeen joukkoon.

Nostele lopuksi kasariin jäänyt neste kaalien päälle lautaselle.

Vinkki: Voit vaahdottaa ruskistettua voita tehosekoittimessa ja valella sitä lämpimänä pihvien päälle kastikkeeksi.

Viinivinkit

MTV3:n viiniasiantuntijan, Katisten Kartanon Ville Viitamäen viinivinkit viikonlopun herkkuhetken rinnalle:

El Coto de Rioja, DOCa Rioja, punaviini, Espanja, € 10,98 (Alkon tuotenumero 006691)

Jim Barry The Lodge Hill Shiraz, punaviini, Australia, € 15,98 (Alkon tuotenumero 447157)

Dolcetto d'Alba Lodoli, punaviini, Italia, € 14,96 (Alkon tuotenumero 426197)

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!