Paistettua haukea ja oliiveilla ja pekonilla maustettu lämmin tomaattisalaatti

Paistettu hauki lämpimän tomaattisalaatin kera on kevyt vaihtoehto esimerkiksi pääsiäispöytään. Katso myös Mia Stjernan viinivinkit reseptille.

Ainekset

  • 1 kg haukifileetä nahattomana tai suomustettuna
  • suolaa
  • timjamia
  • (1 valkosipulin kynsi)
  • sitruunamehua
  • voita tai öljyä

Tomaattisalaatti

  • 4 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 170 g pekonia
  • 50 g mustia kivettömiä oliiveja
  • suolaa
  • pippuria
  • sokeria
  • persiljaa
  • ruohosipulia

Valmistusohje

Poista hauesta ruodot. Mausta filee suolalla. Kuumenna paistinpannulla öljyssä timjami ja valkosipuli. Paista haukipalat pannulla ja lopuksi lisää sitruunamehu.

Kalttaa tomaatit ja leikkaa tomaatinliha paloiksi. Paista pekoni rapeaksi ja murskaa hienoksi. Pilko oliivit ja hienonna yrtit. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Kuumenna kattila ja lisää pekonimuru ja sipulilohkot kattilaan. Lisää oliivit ja tomaattikuutiot. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi tuoreet hienonnetut yrtit.

Tarjoa lisäkkeenä uuniperunoita ja paahdettua leipää.

Mia Stjerna, Ravintola Olo ja viinivinkit Jyrin reseptille

Anselmann Weissburgunder Trocken, valkoviini, Saksa ¶(Alkon tuotenumero 537507)

Meinklang Prosa, roseeviini, Itävalta (Alkon tuotenumero 496353)

Yarden Mount Hermon, punaviini, Israel (Alkon tuotenumero 415667)

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!