Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettua haukea ja oliiveilla ja pekonilla maustettu lämmin tomaattisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paistettu hauki lämpimän tomaattisalaatin kera on kevyt vaihtoehto esimerkiksi pääsiäispöytään. Katso myös Mia Stjernan viinivinkit reseptille.

Ainekset

  • 1 kg haukifileetä nahattomana tai suomustettuna
  • suolaa
  • timjamia
  • (1 valkosipulin kynsi)
  • sitruunamehua
  • voita tai öljyä

Tomaattisalaatti

  • 4 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 170 g pekonia
  • 50 g mustia kivettömiä oliiveja
  • suolaa
  • pippuria
  • sokeria
  • persiljaa
  • ruohosipulia

Valmistusohje

Poista hauesta ruodot. Mausta filee suolalla. Kuumenna paistinpannulla öljyssä timjami ja valkosipuli. Paista haukipalat pannulla ja lopuksi lisää sitruunamehu.

Kalttaa tomaatit ja leikkaa tomaatinliha paloiksi. Paista pekoni rapeaksi ja murskaa hienoksi. Pilko oliivit ja hienonna yrtit. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Kuumenna kattila ja lisää pekonimuru ja sipulilohkot kattilaan. Lisää oliivit ja tomaattikuutiot. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi tuoreet hienonnetut yrtit.

Tarjoa lisäkkeenä uuniperunoita ja paahdettua leipää.

Mia Stjerna, Ravintola Olo ja viinivinkit Jyrin reseptille

Anselmann Weissburgunder Trocken, valkoviini, Saksa ¶(Alkon tuotenumero 537507)

Meinklang Prosa, roseeviini, Itävalta (Alkon tuotenumero 496353)

Yarden Mount Hermon, punaviini, Israel (Alkon tuotenumero 415667)

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala