Rosmariiniöljyssä haudutettua kukonpojankoipea

Jyri kokkaa tänään kukonpojankoipia. Katso myös Timo Hannulan viinivinkit kukolle!

Ainekset

  • 1 kg kukonpojan koipia
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 1 limen kuori
  • öljyä / hanhenrasvaa/ villisianrasvaa
  • merisuolaa

Salaatti

  • romainesalaattia
  • friseesalaattia
  • punasalaattia
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä
  • valkoviinietikkaa

Leipäkrutonki

  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • öljyä
  • suolaa
  • 1 valkosipulin kynsi

Valmistusohje

Laita koivet astiaan ja hiero koipien pintaan merisuolaa.

Anna maustua 15-20 minuuttia.

Poista koivista ylimääräinen suola.

Laita koivet kattilaan ja lisää öljyä tai rasvaa niin paljon, että lihat peittyvät.

Lisää öljyyn raastettu limen kuori ja rosmariinin oksat.

Kuumenna öljy tai rasva 90-asteiseksi ja hauduta lihoja, kunnes ne ovat ylikypsiä.

Pese ja revi salaatit ja valuta ylimääräinen vesi pois.

Sekoita salaatit ja mausta suolalla, pippurilla sekä tilkalla etikkaa.

Kuutioi leipä ja paista pannulla öljyssä valkosipulin kanssa.

Kun leipäpalat ovat kullanruskeita, valuta ylimääräinen öljy siivilän läpi pois.

Mausta suolalla.

Tarjoile koivet raikkaan salaatin ja leipäkrutonkien kanssa tai perinteisemmin risoton kera.

Timo Hannula, Ravintola Demo ja viinivinkit kukolle:

Antè Barbera d'Asti, Keskitäyteläinen, vaniljainen punaviini, Italia 10,42€ (Alkon tuotenumero 005635)

Anselmann Riesling Classic, Puolikuiva, aprikoosinen Valkoviini, Saksa 10,98€ (Alkon tuotenumero 555567)

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.