Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pikapitsa Americana pastapohjalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä resepti maistuu takuulla lapsille, koska tarjolla on yhtä aikaa suosikit spagetti ja pitsa! Pohjaan sopii tavallinen rakettispagetti tai keltainen pätkäspagetti, jolloin saat tumman kuitupitoisen pohjan.

Ainekset

  • pellillinen

Pitsapohja

  • 5-6 dl keitettyjä (keltaista) rakettispagettia
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • hiven suolaa ja valkopippuria

Tomaattikastike

  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • (400 g)
  • n. 3 valkosipulinkynttä tai murskaa
  • 2 rkl oreganoa
  • 1 rkl basilikaa
  • 1 tl mustapippuria

Lisäksi täytteeseen

  • 200 g (savu)kinkkusuikaleita
  • 1-2 dl ananasmurskaa
  • 3-4 dl juustoraastetta
  • (n.150 g)
  • 2-3 dl sinihomejuustomurua (n. 100 g)

Valmistusohje

Valmista pitsapohja helpolla tähteeksi jääneistä raketti spagetista tai keitä ne nopeasti pitsaa varten (3 dl raakaa spagettia on 5-6 dl kypsänä). Levitä kypsät rakettispagetit isolle uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla ja voideltu. Kaada päälle maustettu munamaito. Anna hyytyä 225 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min.

Valmista sillä aikaa tomaattikastike sekoittamalla mausteet siihen ja valmistele muut täyteaineet. Levitä tomaattikastike hyytyneelle spagettipitsapohjalle. Ripottele päälle kinkkusuikaleet, ananasmurska, juustoraaste ja halutessasi murustettu (kylmänä) sinihomejuusto.

Paista 225 asteisessa uunissa n. 20 min kypsäksi.

Vinkki: Voit korvata kinkkusuikaleet paistetulla jauhelihalla tai savulohisuikaleilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Superhelppo pikapizza syntyy tähteeksi jääneestä spagetista – tätä ruokaa lapset rakastavat!TuoretomaattipizzaVegelasagneHedelmä-jauhelihatäytteiset cannellonitHelppo kantarelli-kinkkupitsaPikapizza Americana Pastapohjalla

Tuoreimmat aiheesta

Pizza