Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pienet kinkku-juustopiiraat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Välillä yksinkertaisimmat asiat ovat herkullisimpia. Jos haluat terveellisemmän piiraskuoren, vaihda osa valkoisista vehnäjauhoista grahamjauhoihin.

Ainekset

  • Kuuteen piiraaseen

Piirastaikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 maustemitta suolaa
  • 125 g margariinia
  • 1 rkl jääkylmää vettä

Täyte

  • 2 dl juustoraastetta
  • 2 dl suikaloitua kinkkua
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Laita jauhot, voi ja suola monitoimikoneeseen. Sekoita täydellä teholla 5-6 sekuntia. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinapalloksi. Nosta taikina koneesta ja laita muovipussiin. Anna taikinan levätä jääkaapissa 1 tunti.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa iso piirasvuoka tai pienempiä annosvuokia. Esipaista piiraskuoria 10-15 minuuttia uunissa.

3. Laita vuokiin suikaloitua kinkkua ja juustoraastetta, mausta mustapippurilla. Sekoita munat ja maito. Kaada munamaito vuokiin. Paista uunissa n. 15 minuuttia, kunnes täyte on jähmettynyt.

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkupiirakka