Pilko valkosipulit ja sipuli pieneksi ja paista miedolla lämmöllä tilkassa oliiviöljyä. Ota lasagnen täytettä varten laakea kasari tai wokki.
Kun sipulit ovat pehmenneet ja ottaneet hieman kullankeltaista väriä, lisää pannulle kesäkurpitsa ja paista kunnes se hieman pehmenee. Laita pannulle kesäkurpitsan jälkeen tomaatit ja kun seos alkaa kiehahtamaan, lisää pinaatti hieman kerrallaan. Pinaatti kutistuu paistettaessa ja pannuun tulee tilaa.
Mausta muskotilla, suolalla ja valkopippurilla. Nypi seokseen myös runsaasti tuoretta timjamia tai oreganoa. Siirrä sivuun odottamaan lasagnen kokoamista.
Kiehauta voi kasarissa ja sirottele voihin vehnäjauhot. Paista jauhoja hetki, sekoita rakennetta rikki vispilällä, ettei vehnä paakkuunnu. Kaada maito kasariin varovasti koko ajan sekoittaen kunnes valkokastike saostuu melko paksuksi, tähän menee n. 5 minuuttia.
Aloita laittamalla voidellun vuoan pohjalle pinaattiseosta. Lado sen päälle lasagnelevyjä ja kauho lasagnen päälle kevyt kerros valkokastiketta. Valkokastikkeen ei tarvitse peittää pinaattikerrosta, normaaliin uunivuokaan riittää pari soppakauhallista/kerros.
Murenna sormin vuohenjuustosta parin kolmen sentin kokoisia möykkyjä ja heitä niitä valkokastikkeen päälle ennen uuden lasagnelevykerroksen lisäämistä. Vuohenjuustoa ei tarvitse paljoa, kuutisen möykkyä/kerros on riittävä määrä maustamaan lasagnea kevyesti. Jatka edellisen kaavan mukaan kunnes olet käyttänyt kaikki lasagnelevyt tai kunnes vuoka täyttyy.
Vuoan yläreunaan on hyvä jättää 2 cm puskuri, koska lasagne turpoaa ja kohoaa uunissa. Viimeisenä kerroksena tulisi olla ohut valkokastikekerros jonka päälle voit halutessasi ripotella juustoraastetta tai koristella sen tomaattiviipaleilla.
Paista lasagnea uunissa 165 asteessa noin 50 minuuttia.