Pinaattilasagne
Ainekset
- 1 pkt lasagnelevyjä
- 700 g - 1 kg tuoretta pinaattia tai sulatettuja pakastettuja pinaatinlehtiä (ei kuitenkaan pinaattihakkelusta, jota saa myös kaupan pakasteosastosta, se on liian pienijakoista!)
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 kesäkurpitsa pieneksi kuutioituna (1x1 cm)
- 6 kypsää tomaattia pieniksi kuutioituna (tai 1 tlk tomaattimurskaa)
- 1 nippu tuore oreganoa tai timjamia
- 250 g pehmeää vuohenjuustoa
- muskottia, valkopippuria & suolaa
- oliiviöljyä
Kuorrutukseen
- 1 dl mozzarellaraastetta
Valkokastike
- 1 l maitoa
- 2 rkl voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- n. 1 tl suolaa
- valkopippuria
Lisäksi
- Uunivuoka (ainakin 7 cm korkea)
Valmistusohje
Pilko valkosipulit ja sipuli pieneksi ja paista miedolla lämmöllä tilkassa oliiviöljyä. Ota lasagnen täytettä varten laakea kasari tai wokki.
Kun sipulit ovat pehmenneet ja ottaneet hieman kullankeltaista väriä, lisää pannulle kesäkurpitsa ja paista kunnes se hieman pehmenee. Laita pannulle kesäkurpitsan jälkeen tomaatit ja kun seos alkaa kiehahtamaan, lisää pinaatti hieman kerrallaan. Pinaatti kutistuu paistettaessa ja pannuun tulee tilaa.
Mausta muskotilla, suolalla ja valkopippurilla. Nypi seokseen myös runsaasti tuoretta timjamia tai oreganoa. Siirrä sivuun odottamaan lasagnen kokoamista.
Kiehauta voi kasarissa ja sirottele voihin vehnäjauhot. Paista jauhoja hetki, sekoita rakennetta rikki vispilällä, ettei vehnä paakkuunnu. Kaada maito kasariin varovasti koko ajan sekoittaen kunnes valkokastike saostuu melko paksuksi, tähän menee n. 5 minuuttia.
Aloita laittamalla voidellun vuoan pohjalle pinaattiseosta. Lado sen päälle lasagnelevyjä ja kauho lasagnen päälle kevyt kerros valkokastiketta. Valkokastikkeen ei tarvitse peittää pinaattikerrosta, normaaliin uunivuokaan riittää pari soppakauhallista/kerros.
Murenna sormin vuohenjuustosta parin kolmen sentin kokoisia möykkyjä ja heitä niitä valkokastikkeen päälle ennen uuden lasagnelevykerroksen lisäämistä. Vuohenjuustoa ei tarvitse paljoa, kuutisen möykkyä/kerros on riittävä määrä maustamaan lasagnea kevyesti. Jatka edellisen kaavan mukaan kunnes olet käyttänyt kaikki lasagnelevyt tai kunnes vuoka täyttyy.
Vuoan yläreunaan on hyvä jättää 2 cm puskuri, koska lasagne turpoaa ja kohoaa uunissa. Viimeisenä kerroksena tulisi olla ohut valkokastikekerros jonka päälle voit halutessasi ripotella juustoraastetta tai koristella sen tomaattiviipaleilla.
Paista lasagnea uunissa 165 asteessa noin 50 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku