Gluteeniton Kesäkurpitsalasagne

16.6.2015. Tässä lasagnessa pasta korvataan kokonaan kesäkurpitsaviipaleilla! Toimituksen kokeilema resepti.

Jauhelihakastike

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 porkkana
  • 1 varsiselleri
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • (loraus punaviiniä)
  • 500 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
  • 1 rkl sokeria
  • Kuivattua oreganoa, timjamia ja basilikaa
  • Oliiviöljyä paistamiseen

Juustokastike

  • 2 dl raejuustoa
  • 150g Koskenlaskija Ruoka
  • 2 kananmunaa

Lisäksi

  • 2-3 kesäkurpitsaa
  • Juustoa, esim. cheddaria kuorrutteeksi

Valmistusohje

1. Pese kesäkurpitsat ja viipaloi niistä pitkittäissuunnassa noin puolen sentin paksuisia ”lasagnelevyjä”. Itketä seuraavaksi kesäkurpitsaviipaleista ylimääräiset nesteet: Asettele levyt leivinpaperin päälle ja ripottele päälle suolaa. Anna seisoa noin 5 minuuttia ja pyyhi sitten viipaleiden pinnat kuivaksi talouspaperilla. Toista sama kesäkurpitsaviipaleiden toiselle puolelle.

2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista jauhelihakastike: Hienonna sipuli, valkosipuli, porkkana ja selleri, ja kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä, kunnes ne hieman pehmenevät. Siirrä kasvissekoitus hetkeksi pois pannulta ja paista pannulla jauheliha. Lisää paistamisen loppuvaiheessa joukkoon takaisin kasvissekoitus. Tässä vaiheessa voit lorauttaa sekaan myös desilitran punaviiniä makua antamaan. Anna seoksen kiehua hetki, kunnes alkoholi on haihtunut.

Lisää sitten joukkoon paseerattu tomaatti ja 1 rkl sokeria. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon suolaa, pippuria ja kuivattuja yrttejä (oreganoa, timjamia ja basilikaa) maun mukaan. Laita kastike sivuun odottamaan.

3. Valmista juustokastike: Sekoita blenderissä tasaiseksi kastikkeeksi raejuusto, Koskenlaskija Ruoka ja 2 kananmunaa.

4. Aloita lasagnen latominen vuokaan! Levitä ensin uunivuoan pohjalle tasainen kerros kesäkurpitsalevyjä. Muista peittää pohja kokonaan, jotta kastikkeet eivät valu kesäkurpitsan alle. Laita kesäkurpitsalevyjen päälle tasainen kerros (1/3) juustokastikkeesta ja sen päälle tasainen kerros (1/3) jauhelihakastiketta. Aloita sitten latominen alusta: Ensin kesäkurpitsat, sitten juustokastike ja lopuksi jauhelihakastike. Toista sama vielä kerran niin, että lopuksi päällimmäiseksi kerrokseksi jää jauhelihakastike. Ripottele päälle juustoraastetta ja laita koko komeus uuniin kypsymään 45-60 minuutiksi.

5. Ota kesäkurpitsalasagne uunista ja kaada vuoan reunasta varovasti ylimääräistä nestettä pois. Anna lasagnen hetki seisahtua ja toista tarpeen mukaan.

Parhaat ruokaohjelmat