Savulohi-pinaattilasagne

Lohi ja pinaatti sopivat erittäin hyvin yhteen. Tässä ruokalajissa käytetään niiden lisäksi bechamelkastiketta ja juustoa. Käytä myös tuoreita yrttejä, kuten tilliä, persiljaa, ruohosipulia, timjamia tai oreganoa.

4 annosta

  • 1 paketti lasagnelevyjä
  • 2 litraa tuoretta lehtipinaattia tai 500 g pakastepinaattia
  • 200 g savulohta viipaleina
  • 1 l täysmaitoa
  • 3-4 rkl vehnäjauhoja
  • 50 g voita
  • 2 dl juustoraastetta
  • suolaa ja valkopippuria
  • mustapippuria
  • nippu tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Juustokastike: Sulata voi kattilassa - sekoita joukkoon jauhot samalla voimakkaasti vatkaten - kastike ei saa missään tapauksessa palaa kiinni. Kaada joukkoon maito vähän kerrallaan ja anna kiehua. Vatkaa aina kokkareet pois ennen kuin lisäät maitoa. Jatka, kunnes kastike on tasaista ja riittävän paksua. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita joukkoon lähes kaikki juustoraaste ja sekoita, kunnes se on sulanut. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, ohenna maidolla.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka. Pane vuokaan vuorotellen kerros kastiketta, sitten pinaattia, lohta ja lopulta lasagnelevyjä. Mausta lohi vastajauhetulla mustapippurilla ja tuoreilla yrteillä. Lasagnelevyjen päälle tulee vielä kerros juustokastiketta. Sitten vielä kerrokset pinaattia, lohta, lasagnelevyjä ja päällimmäiseksi juustokastiketta.

3. Paista lasagnea uunissa puolen tunnin ajan alumiinifoliolla peitettynä. Ota folio pois, ripottele pinnalle loppu juustoraaste ja paista vielä 10 minuuttia, kunnes juusto saa väriä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.