Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pinaattisalaatti pekonin, homejuuston ja pinjansiementen kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tuore pinaatti sopii hyvin vihreään salaattiin. Pinjansiemeniä on hyvä pitää aina varastossa kotona salaatteihin ja muihin ruokiin siroteltaviksi. Säilytä niitä muuten jääkaapissa, siemenet ovat niin rasvaisia, että ne härskiintyvät nopeasti.

Neljälle

  • 250 g tuoretta pinaattia
  • 140 g pekonia
  • 100 g kermasinihomejuustoa
  • 4 rkl pinjansiemeniä

Kastike

  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 tl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa pekoni postimerkin kokoisiksi paloiksi ja laita ne kylmään paistinpannuun, kuumenna hiljalleen ja paista pekoni rapeaksi omassa rasvassaan. Valuta talouspaperin päällä.

2. Paahda pinjansiemenet kuumassa paistinpannussa kevyesti. Sekoita yhteen oliiviöljy, balsamico, suola ja pippuri.

3. Perkaa pinaatti ja poista paksut lehtiruodit. Asettele pinaatti neljälle lautaselle ja jaa pekonisilppu niiden päälle. Murenna sinihomejuusto päälle. Sirottele siemenet ja tiputtele viimeiseksi kastiketta.

Tuoreimmat aiheesta

Pinaattisalaatti