Kananpoika, pestoa ja pastaa
Alkuperäisreseptissä pestoon tulee pinjansiemeniä ja parmesaani-juustoa. Meidän muunnoksessamme on auringonkukansiemeniä ja suomalaista mustaleimaista emmentalia.
Neljälle
- 400 g luutonta broilerinlihaa
- öljyä paistamiseen
- suolaa ja mustapippuria
- 4 annosta pastaa
Pesto
- 2 ruukkua tuoretta basilikaa
- 100 g mustaleimaemmentalia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl oliiviöljyä
- 100 g auringonkukansiemeniä kuorittuina
Tarjoiluun
- juustoraastetta
Valmistusohje
1. Pesto: Paahda kuorittuja auringonkukansiemeniä kuivalla paistinpannulla muutama minuutti. Rouhi ne sen jälkeen. Irrota basilikanlehdet ja hienonna ne pieneksi. Raasta juusto ja kuori valkosipulinkynsi. Hiero basilika, siemenet ja juusto morttelissa. Siirrä massa kulhoon. Purista valkosipulinkynsi joukkoon ja sekoita. Ala lisätä oliiviöljyä vähitellen, ensin tipoittain, sitten norona, sekoita kaiken aikaa. Tämän kaiken voi tehdä myös koneella.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Kumoa pasta lävikköön ja valuta vesi kunnolla.
3. Leikkaa broilerinliha sentin kuutioiksi ja paista ne öljyssä paistinpannulla keskilämmöllä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita valutettu pasta, liha ja pesto. Tuo tarjolle myös juustoraastetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka