Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kananpoika, pestoa ja pastaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Alkuperäisreseptissä pestoon tulee pinjansiemeniä ja parmesaani-juustoa. Meidän muunnoksessamme on auringonkukansiemeniä ja suomalaista mustaleimaista emmentalia.

Neljälle

  • 400 g luutonta broilerinlihaa
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa ja mustapippuria
  • 4 annosta pastaa

Pesto

  • 2 ruukkua tuoretta basilikaa
  • 100 g mustaleimaemmentalia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 100 g auringonkukansiemeniä kuorittuina

Tarjoiluun

  • juustoraastetta

Valmistusohje

1. Pesto: Paahda kuorittuja auringonkukansiemeniä kuivalla paistinpannulla muutama minuutti. Rouhi ne sen jälkeen. Irrota basilikanlehdet ja hienonna ne pieneksi. Raasta juusto ja kuori valkosipulinkynsi. Hiero basilika, siemenet ja juusto morttelissa. Siirrä massa kulhoon. Purista valkosipulinkynsi joukkoon ja sekoita. Ala lisätä oliiviöljyä vähitellen, ensin tipoittain, sitten norona, sekoita kaiken aikaa. Tämän kaiken voi tehdä myös koneella.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Kumoa pasta lävikköön ja valuta vesi kunnolla.

3. Leikkaa broilerinliha sentin kuutioiksi ja paista ne öljyssä paistinpannulla keskilämmöllä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita valutettu pasta, liha ja pesto. Tuo tarjolle myös juustoraastetta.

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika