Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tuore pinaattisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ihana kesäsalaatti on itse asiassa kevyt, pekonipaloista huolimatta.

Neljälle

  • 2-3 l tuoreita pinaatinlehtiä
  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 200 g pekonia
  • suolaa ja pippuria
  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl viinietikkaa

Valmistusohje

1. Huuhtele pinaatit ja valuta. Paista pekonit rapeiksi ja valuta talouspaperilla. Kuori ja halkaise munat. Ota niistä keltuaiset ja muussaa ne viinietikan kanssa. Sekoita mukaan öljy niin että kastikkeesta tulee kermainen ja paksu. Hienonna valkuaiset.

2. Sekoita pinaatinlehdet, viipaloidut herkkusienet ja munanvalkuaissilppu. Murusta päälle pekonia, kaada päälle kastike. Kääntele salaattia hieman ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Pinaattisalaatti