Pinaattisalaatti
Hyydytä munat kevyesti niin että keltuaiset ovat vielä kermaisia - saat mainion kastikkeen salaatille.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g tuoretta pinaattia
- 1 pkt kuutioitua pekonia
- 250 g herkkusieniä
- 4 kananmunaa
- 1 rkl etikkaa
- suolaa ja mustapippuria
- n. 10 saksanpähkinää
Valmistusohje
1. Ryöppää pinaatti erittäin nopeasti kiehuvassa, suolatussa vedessä. Huuhdo pinaatit kylmässä vedessä ja valuta siivilässä.
2. Paista pekoni, viipaloi sienet. Asettele pinaatit vadille sienten ja pekonin kera. Mausta.
3. Keitä vettä pienessä kattilassa, lisää etikka. Riko munat yksi kerrallaan kuppiin ja liu'uta varoen kiehuvaan veteen. Hyydytä munia 2-3 minuuttia, keltuaisen tulee olla vielä löysä. Asettele munat vadille, hienonna pähkinät ja ripottele koristeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä