Piparjuurikastike
Piparjuurikastiketta voit tarjoilla monen klassisen kotiruoan, kuten keitetyn naudanlihan kera. Kastikkeen tulisuutta voit säädellä piparjuuren määrällä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 100 g voita
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 l maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 tl raastettua piparjuurta
Valmistusohje
1. Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa. Sekoita jauhot voihin ja vatkaa tasaiseksi suurukseksi. Lisää kuuma maito koko ajan samalla vatkaten.
2. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna sen kiehua ainakin 5 minuuttia.
3. Mausta piparjuurella, suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"