Keitetyt makkarat piparjuurikastikkeella
Makkaroiden keittäminen on oma taiteenlajinsa. Keittäminen” on itse asiassa harhaanjohtava termi, sillä keitettäessä makkaroiden kuori halkeaa. Tässäkin taiteenlajissa harjaantuu tekemällä! Tarjoile piparjuurikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljälle
Piparjuurikastike
- 100 g voita
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 l maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 tl raastettua piparjuurta
Makkarat
- 4 makkaraa
- vettä
- 1 laakerinlehti
- 3 kokonaista valkopippuria
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Kastike: Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa, lisää jauhot ja vatkaa tasaiseksi suurukseksi. Lisää kuumaa maitoa samalla vatkaten. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja keitä vähintään 5 minuuttia. Mausta piparjuurella, suolalla ja pippurilla.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi laakerinlehden ja pippurien kera. Suolaa ja lisää makkarat. Anna poreilla hiljalleen miedolla lämmöllä ilman kantta 5 minuuttia. Napsauta levy pois päältä ja laita kansi päälle. Anna makkaroiden lämmön tasaantua 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno