Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kananmunakastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on klassinen kastike keitetylle, valkoiselle kalalle, esimerkiksi turskalle, seitille tai hokifileelle.

Neljälle

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kahvikermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 kovaksikeitettyä kananmunaa
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää jauhot ja anna paistua samalla sekoittaen hetki. Lisää liemi ja kahvikerma samalla koko ajan sekoittaen. Mausta peruskastike suolalla ja pippurilla. Hienonna munat ja persilja. Juuri ennen tarjoilua, sekoita muna ja persilja kastikkeeseen.

Tuoreimmat aiheesta

Kastike kalalle