Kananmunakastike
Julkaistu
Tämä on klassinen kastike keitetylle, valkoiselle kalalle, esimerkiksi turskalle, seitille tai hokifileelle.
Neljälle
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kalalientä
- 2 dl kahvikermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 kovaksikeitettyä kananmunaa
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää jauhot ja anna paistua samalla sekoittaen hetki. Lisää liemi ja kahvikerma samalla koko ajan sekoittaen. Mausta peruskastike suolalla ja pippurilla. Hienonna munat ja persilja. Juuri ennen tarjoilua, sekoita muna ja persilja kastikkeeseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa