Tortellinit homejuustokastikkeessa

Tämä ruoka on jo lähes klassikko. Italiassa käytetään gorgonzolaa, me käytämme sinihomejuustoamme.

4 annosta

  • 500 g tuoreita tortellineja
  • 100 g sinihomejuustoa
  • 1 nippu ruohosipulia
  • suolaa ja pippuria

Bechamelkastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Sulata voi kattilassa ja sekoita vehnäjauhot joukkoon. Sammuta levy ja anna jauhojen vetäytyä voissa muutaman minuutin ajan. Sekoita välillä, jotta jauhot eivät ruskistu tai pala pohjaan. Lisää koko ajan sekoittaen maito, suola ja hieman vastajauhettua valkopippuria. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.

2. Keitä tortellinit runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois. Silppua ruohosipuli.

3. Kiehauta bechamelkastike ja murenna homejuusto joukkoon. Lisää ruohosipulisilppu kastikkeeseen ja mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.