Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tortellinit homejuustokastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruoka on jo lähes klassikko. Italiassa käytetään gorgonzolaa, me käytämme sinihomejuustoamme.

4 annosta

  • 500 g tuoreita tortellineja
  • 100 g sinihomejuustoa
  • 1 nippu ruohosipulia
  • suolaa ja pippuria

Bechamelkastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Sulata voi kattilassa ja sekoita vehnäjauhot joukkoon. Sammuta levy ja anna jauhojen vetäytyä voissa muutaman minuutin ajan. Sekoita välillä, jotta jauhot eivät ruskistu tai pala pohjaan. Lisää koko ajan sekoittaen maito, suola ja hieman vastajauhettua valkopippuria. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.

2. Keitä tortellinit runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois. Silppua ruohosipuli.

3. Kiehauta bechamelkastike ja murenna homejuusto joukkoon. Lisää ruohosipulisilppu kastikkeeseen ja mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Juustopasta