Munakokkelia ja pekonia

Tämä on nopeasti valmistuva ja herkullinen ruokalaji, joka sopii niin aamiaiseksi kuin lounaaksikin.

Neljälle

  • 8 kananmunaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl voita
  • 140 g pekonia (1 pkt)

Valmistusohje

1. Laita pekoniviipaleet kylmälle paistinpannulle ja kuumenna. Anna pekonin paistua omassa rasvassaan, valuta talouspaperilla.

2. Vatkaa munat haarukalla, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Sulata voi kattilassa ja lisää munaseos. Valmista munakokkeli miedolla lämmöllä, sekoittele koko ajan kunnes massa jähmettyy. Munakokkelin tulee olla hieman kermainen kun se kumotaan lautasille. Tarjoile pekonin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.