Piparjuuriliha
Tähän ruokaan voit käyttää monia eri naudanlihan kohtia, luiden kera tai ilman. Hirvenlihan käy, jos sitä on saatavissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 900 g naudan etuselkää
- (+ehkä ydinluuta)
- 2 sipulia lohkoina
- 1 porkkana siivuina
- 1 lihaliemikuutio
- 1 laakerinlehti
- 6-8 mustapippuria
- 1 maustemitta timjamia
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 2 dl keitinlientä
- 2 dl kahvikermaa
- suolaa ja pippuria
- raastettua piparjuurta
Valmistusohje
1. Leikkaa liha patapaloiksi ja laita ne pataan vihannesten kanssa. Murenna lihaliemikuutio sekaan, kaada päälle vettä, niin että se juuri peittää lihat ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto pinnalta tarkoin ja lisää pataan mausteet. Keitä hiljaa, kunnes liha on mureaa, runsas tunti. Nosta liha ja vihannekset liemestä.
2. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, lisää siivilöityä keitinlientä ja kermaa, mausta ja keitä 10 minuuttia. Tarkista mausteutus ja lisää tuore piparjuuriraaste.
3. Kaada kastike lihojen päälle. Tarjoile lisäksi keitettyjä perunoita ja mielellään myös ylimääräistä piparjuuriraastetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku