Pizzapohja
Aidon italialaisen pizzan tunnistaa pohjasta, jonka tulee olla juuri sopivan ohut ja rapea. Pizzan voi täyttää oman makunsa mukaan vaikkapa kinkulla, katkaravuilla tai kasviksilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 2,5 dl vettä
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 25 g hiivaa
- 7-8 dl jauhoja
- 0,5 dl oliiviöljyä
Kinkkupizza
- tomaattikastiketta
- parmankinkkua siivuina
- juustoraastetta
Katkarapupizza
- vihreää pestokastiketta
- katkarapuja
- juustoraastetta
Kasvispizza
- tomaattikastiketta
- latva-artisokan sydämiä
- aurinkokuivattuja tomaatteja
- punasipulia
- herkkusieniä
- juustoraastetta
Pizza Margherita
- tomaattikastiketta
- tuoreita tomaatteja siivuina
- mozzarellaa
Valmistusohje
Sekoita kädenlämpöiseen veteen sokeri ja suola. Lisää hiiva ja sekoita kunnes hiiva liukenee. Laita kuusi desiä jauhoja laakeaan astiaan ja kaiva jauhojen keskelle kuoppa. Kaada kuoppaan hiivaseos ja oliiviöljy. Alusta taikinaa jauhoja pikkuhiljaa lisäten. Vaivaa taikinasta tasainen ja kimmoisa.
Anna taikinan kohota lämpimässä vedottomassa paikassa vähintään tunti.
Kauli valmis taikina kahdeksi pyöreäksi pizzaksi tai yhdeksi pellilliseksi. Levitä kastike pizzpohjalle tasaisesti lusikalla. Asettele päälle täytteet ja juusto. Paista 250-asteisessa uunissa kunnes juusto on sulanut ja pizzan reunat ovat saaneet väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku